מלסמה עיקשת

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

01/12/2015 | 13:06 | מאת: נטעלי

שלום ותודה מראש על העזרה! אני בת 29, וסובלת ממלסמה בעקבות שימוש בגלולת הריון מסוג יאז, מאז שלקחתי אותה( 3 שנים) אני נאבקת בפגמנטציה באמצעות נוסחות קליגמן במינונים שונים שלצערו לא יצרו שיפור בפיגמנטציה והרעו את המרקם של העור. כמובן שהפסקתי ליטול את הגלולה או כל גלולה למניעת הריון ,אני משתמשת בקרם הגנה וכובע בכל חשיפה לשמש ואני מורידה שיער באיזור השפ בפינצטה ולא בשעווה. לאחר שנואשתי מהמשחות אני מבררת לגבי טיפול לייזר כמענה לבעייתי. היו רופאים שטענו שטיפול לייזר אינו עוזר למלסמה ומאידך קראתי שקיימת הבחנה בין שני סוגי מלזמות-מלסמה מהסוג האפידרמלי או מהסוג המעורב, אשר אינן מגיבים תמיד לטיפולי לייזר, ולעתים הם עלולים אף לגרום ליתר-פיגמנטציה שאחרי דלקת (PIH), לכן טיפול זה לא יומלץ. לעומת זאת, יש ראיות לכך שמלסמה מהסוג הדרמלי עשויה אכן להגיב טוב יותר לטיפול לייזר. כן, אני שוקלת לעשות הסבה וללמוד רפואת עור אחרי שנברתי בעניין כל כך הרבה.. אבל צחוק בצד, הכתמים העקשנים על פני מאוד משפיעים על מצב רוחי. מה ידוע לך על טיפול לייזר למלסמה? מה יעילותו? מה הסיכונים? והאם קיים מכשיר ספציפי המומלץ למלסמה? מה שמו?

26/01/2016 | 20:01 | מאת: שלי בן-דור

באופן כללי, מכשור אופטי (לייזרים ו-ipl) תופס אך ורק מלזמה אפידרמלית. בעור מאד בהיר לפעמים עושים נסיון, בעור כהה לא מומלץ בכלל לנסות. כמו שציינת, אם העור מסוגל בבסיס שלו להשתזף, אז הסיכון לpih מאד גבוה, ולא מומלץ בכלל לגשת לכזה כיוון, זה רק יחמיר את המצב. כדי להבין מה זה אומר שמשחת קליגמן לא הגיבה במינונים שונים חייבים להבין כמה דברים: 1. חומרים פעילים, וכל סוגי הטיפולים, מסוגלים להשפיע אך ורק על המרכיב האפידרמלי של המלזמה (בעין זה נראה חום). התוצאה הראשונית בטיפול במלזמה מגיעה תוך חודשיים עד חצי שנה של שימוש ברכיבים מבהירים, ולאחריה עשוי להוותר בעור המרכיב הדרמלי. אצל כל אישה המרכיב הדרמלי יהיה שונה. אצל הבנות הבהירות לא יישאר מרכיב דרמלי, ואצל הבנות הכהות ביותר המרכיב הדרמלי עשוי להיות מאד משמעותי. 2. אז אמרנו שפיגמנטציה דרמלית נחשפת לאחר שיורד המרכיב האפידרמלי וזו התוצאה הראשונית בטיפול. אותה פיגמנטציה דרמלית נראית בעין יותר כמו צל כחול-אפור מאשר כתם חום, ואלו הן שאריות שנותרות בעור לפחות שנתיים מאותה תוצאה ראשונית, עד שיתחילו להתפרק. התנאי להמשך התהליך הוא שימוש ארוך זמן בחומרים מבהירים (ישנם עוד כאלה בשוק, שבהשוואה לקליגמן מותר ורצוי למרוח לאורך זמן). 3. אם היום ישנו פיגמנט חום שנותר לאחר חצי שנה של טיפול עם משחת קליגמן, אז או שההגנה מהשמש לא הייתה מוחלטת בזמן הטיפול, או שהשימוש במשחה לא היה רציף לחלוטין (אסור להפסיק, אפילו לא לכמה ימים), או שאולי העור לא מגיב להידרוקינון, ואז כדאי לנסות חומצה אזלאית מעל 20% במריחה פעמיים ביום. בכל מקרה, ההמלצה כרגע היא לא לנסות טיפול במכשיר, אלא לגשת לעוד ייעוץ ולראות איך להמשיך טיפול בצורה הטובה ביותר, רק עם חומרים פעילים במריחה שיעשו לך עור יפה ולאורך זמן ימשיכו את התהליך, וכמובן להמשיך עם הגנה מוחלטת מהשמש והמנעות מחשיפה לשמש ישירה. במעמד זה שווה להזכיר שישנם היום סטיקים להגנה מהשמש שמכילים אבקה שקופה, שאיתם יותר קל משמעותית לחדש הגנה במהלך היום. לכל שאלה נוספת 09-9560060 או 054-2332000 שלי בן דור אחוזה 88 רעננה

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים