גמבה אדומה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

13/01/2014 | 12:40 | מאת: גל

כבר חודשיים שאני אוכל בכל יום 3 גמבות אדומות , הסיבה הראשונה היא שזה תורם לשיקום עור הפנים בגלל שגמבה אדומה עשירה בויטמין סי ( 128 מ"ג ל100 גרם) והסיבה השנייה היא שאני מאוד אוהב את הירק הזה , האם יש בכך סיכון לאורך זמן והאם את ממליצה לי להוריד את המינון ל1-2 גמבות אדומות ביום ?

21/01/2014 | 18:56 | מאת: מיכל לזרוביץ

גל שלום רב, פלפל אדום (גמבה) שייך למשפחת הסולניים (מכיל חומצה סולנית) ולכן הוא מאכל היוצר בגוף חומצה. באופן עקרוני לא מומלץ להגזים איתו. אם אתה סובל ממחלת מפרקים או דלקת מפרקים הייתי נמנעת ממנו. כלומר זה מסוג הירקות שעדיף לאנשים הסובלים מבעית חומציות להימנע ממנו. בכל מקרה הייתי מסתפקת בגמבה אחת ליום במידה ואינך סובל מבעית פרקים. בברכה, מיכל לזרוביץ, ד"ר לנטורופתיה ורפואה טבעית www.ginko-natural.com [email protected] 054-6499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים