מורפאה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

24/08/2005 | 08:19 | מאת: BIBI

האם ישנו טיפול יעיל לבעיית המורפאה, קיימת אצלי כבר שלוש שנים, על הזרוע הוגדרה כך ע"י רופא עור (בביופסיה).אני ממש חוששת מהתפשטות על כל יד. ממה התופעה הזאת ניגרמת? האם זהו תהליך אלרגי? האם אפשר להפנות אותי לאתרים שעוסקים בתופעה?

24/08/2005 | 09:22 | מאת: מיכל לזרוביץ

בוקר טוב לך, Morphea או סקלרודרמה (scleroderma) זוהי מחלה אוטואימונית של רקמת חיבור שמאופיינת בהתקשות של רקמות חיבור כך שהם נעשים נוקשים למגע, הצבע הוא שנהב. לא ידועה סיבת המחלה (אך כנראה נגרמת בשל ייצור יתר של קולגן), נפוצה יותר אצל נשים, וגם אין טיפול ברפואה הקונבנציונלית שיכול להפסיק אותה. המחלה יכולה להופיע בכמה צורות לפגוע בעור או גם באיברים פנימיים. מה שהייתי יכולה אולי להציע לך זה טיפול ברפואה משלימה באמצעות פורמולה מיוחדת של תערובת ארומטית המורכבת משמנים אתרים ושמנים צמחיים. נראה לי כי שווה לנסות. אם תרצי סיוע נוסף אשמח לעמוד לרשותך (תקליקי על תמונתי והפרטים שם). במקביל, את יכולה לחפש חומר באינטרנט באתר כמו גוגל או לחילופין באתר רפואי הנקרא medline או Pubmed. לבריאות מיכל לזרוביץ

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים