פעילות גופנית + קיורטן / רואקוטן

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

03/06/2012 | 02:06 | מאת: מתאמן

שלום רב, אני אתלט שמתאמן בעצימות בינונית עד גבוהה (בעיקר ריצות.. כשעה פלוס ביום וחדר כושר פעמיים בשבוע) ולאחרונה קיבלתי מרשם לקיורטן לטיפול למשך כ-5 חודשים. שמתי לב שישנה מניעה לביצוע פעילות גופנית וספורט בזמן הטיפול בתרופות הנ"ל, לרופא המטפל לא הייתה תשובה מדוע המניעה קיימת. אשמח לתשובתכם ומעוניין לדעת האם אוכל להמשיך לעסוק בספורט (אפילו אם מדובר בעצימות או תדירות נמוכה יותר)

07/06/2012 | 06:30 | מאת: מיכל לזרוביץ

למתאמן שלום רב, פורום זה עוסק ברפואת עור טבעית, רואקוטן היא תרופת מרשם קונבנציונלית. יחד עם זאת לגבי פעילות גופנית: יכולים להופיע כאבי שרירים שיכולים להתלוות כתופעת לוואי יחד עם כאבי מפרקים (בעיקר בגב תחתון) לכן מומלץ לא להגזים בפעילות גופנית. מי שרוצה לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית ביותר ניתן לשקול טיפול ברואקוטן במינון נמוך יחסית כך שניתן יהיה להמשיך את הפעילות הגופנית. במקרה שהאקנה מאד חמורה ומינון נמוך לא יהיה יעיל אין מנוס מהפסקת פעילות גופנית (בדרך כלל הקורס הטיפולי הוא חצי שנה). יחד עם זאת הטענה היא כי אם אין כאבי שרירים בזמן הפעילות הגופנית אין מניעה לבצע פעילות גופנית מבוקרת יחד עם מתן רואקוטן. בכל מקרה מליצה להתייעץ עם הרופא/ה אשר מכיר/ה אותך ויודע/ת מהו המינון שאתה נוטל ע"מ לכוון אותך לגבי האינטנסיביות של הפעילות הגופנית הנכונה. למה שלא תנסה טיפול טבעי לבעיית האקנה ואז לא תעמוד לפני קונפליקט של תופעות הלוואי. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית ומומחית ברפואה טבעית http://www.ginko-natural.com michal@ ginko-natural.com 0546499302

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים