שלום!

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

31/01/2012 | 11:02 | מאת: הדר

אובחנתי לפני כשנה כחולת פסוריאזיס, הפסוריאזיס אצלי מתבטא רק בקרקפת ב"ה. רופאת העור שלי נתנה לי טיפול של שילוב של 2 סטרואידים: טופיסלן משחה ואלוקום. לאורף הזמן (כשנה בטיפול לא רציף) הבחנתי שהפסוריאזיס רק מחמיר והוא התפשט לי גם קצת למצח. אשמח לדעת איזה טיפול אחר אני אוכל לקחת במקום הסטרואידים- האם יש שמפו או משחה ללא סטרואידים שיחריפו לי את המצב לאורך זמן? האם הנזק שהסטרואידים גרמו הוא בלתי הפיך? ומהם תופעות הלוואי? הבנתי שהסטרואיד הוא קורטיזון תודה רבה!!!

02/02/2012 | 10:49 | מאת: מיכל לזרוביץ

הדר שלום רב, אינני כוונה לדבר בעד ונגד הסטרואידים. זה עניין של גישה. אני מאמינה ברפואה טבעית. ברפואה טבעית התשובה לפסוריאזיס כמו גם בבעיות עור אחרות תתמקד על ידי עידוד הגוף להפריש טוקסינים (חומרי פסולת) דרך מערכות השתן והעיכול במקום דרך העור. ההדרכה הניתנת היא לאחר אבחון וניסיון להבין את סיבת הבעיה. כך למשל אצל אנשים מסויימים הפסוריאזיס עלול להיגרם על ידי תגובות אלרגיות למזון. מזונות כגון : חלב פרה, סוכר ומיץ הדרים הם אלרגנים ידועים. ההדרכה כוללת הנחיות לתזונה אנטי דלקתית ותזונה המשפרת פסוריאזיס. לעיתים יהיה צורך בתוכנית דהטוקס (ניקוי רעלנים) אשר מפחיתה את פסולת הרעלנים ומחזירה לתלם את מע' העיכול. לאחר שמערכות הגוף נקיות יחול שיפור רציני בעור. כמובן שיהיה צורך להתאים גם תוספי תזונה וצמחי מרפא אשר להם אפקט אנטי דלקתי ועוזרים גם בתהליכי העיכול. צמח כדוגמת גדילן מצוי משפר דה-טוקסיפיקציה של הכבד ומפחית התחלקות תאים מואצת (פרוליפרציה תאית). בהחלט מומלצת התאמת פורמולות למריחה על העור על בסיס של שמנים אתרים, צמחי מרפא ונוגדי חימצון אחרים שעשויים לעזור. אשמח לסייע לך באופן אישי במידה ותהיי מעוניינת. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית ואירידולוגית 0546499302 http://www.ginko-natural.com

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים