הבדל בין אקזמה לבין מחלת פסיאורזיס

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

03/12/2011 | 14:48 | מאת: דולי

תמיד היה לי אדמומיות בתחתית השיער ורגישות לצבע לשערות. אובחנתי כחולת אקזמה. תמיד הגירוי היה כצבעתי את השערות בתחתית הקרקפת. אתמול הלכתי לרופא עור עם "אקזמה"? חריפה, היה לי גירוד חזק, פצעים מהגירוד כנראה ואדמומיות בתחתית הקרקפת כלומר בצד התחתון של שערות הראש. הרופא איבחן כמחלת פסיאורזיס - אמר מחלה תורשתית אני מבולבלת מה ההבדל בין אקזמה או שנובעת מצבע שערות לבין מחלת הפסיאורזיס?

13/12/2011 | 19:24 | מאת: מיכל לזרוביץ

דולי שלום רב, בהנחה שאכן מדובר בפסוריאזיס לפי מה שאבחן רופא העור, ניתן לטפל באופן טבעי. ברפואה טבעית התשובה לפסוריאזיס כמו גם בבעיות עור אחרות תתמקד על ידי עידוד הגוף להפריש טוקסינים דרך מערכות השתן והעיכול במקום מאשר דרך העור. ההדרכה הניתנת היא לאחר אבחון וניסיון להבין את סיבת הבעיה. כך למשל אצל אנשים מסויימים הפסוריאזיס עלול להיגרם על ידי תגובות אלרגיות למזון. מזונות כגון : חלב פרה, סוכר ומיץ הדרים הם אלרגנים ידועים. ההדרכה כוללת הנחיות לתזונה אנטי דלקתית ותזונה המשפרת פסוריאזיס. לעיתים יהיה צורך בתוכנית דהטוקס (ניקוי רעלנים) אשר מפחיתה את פסולת הרעלנים ומחזירה לתלם את מע' העיכול. לאחר שמערכות הגוף נקיות יחול שיפור רציני בעור. כמובן שיהיה צורך להתאים גם תוספי תזונה וצמחי מרפא אשר להם אפקט אנטי דלקתי ועוזרים גם בתהליכי העיכול. צמח כדוגמת גדילן מצוי משפר דה-טוקסיפיקציה של הכבד ומפחית התחלקות תאים מואצת (פרוליפרציה תאית). בהחלט מומלצת התאמת פורמולות למריחה על העור על בסיס של שמנים אתרים, צמחי מרפא ונוגדי חימצון אחרים שעשויים לעזור. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ N.D נטורופתית ואירידולוגית 0546499302 http://www.ginko-natural.com

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים