התקרחות בפנים,זקוק להמלצה\עזרה.

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

18/09/2011 | 18:18 | מאת: קובי

שלום לפניי מספר חודשים התחילה לי התקרחות בפנים כלומר באזור הזקן בפנים וזה התחיל מנקודה קטנה ולאט לאט זה התרחב וגדל וזה נוצר בעוד 2 מקומות נוספים בפנים. בהתחלה הרופא משפחה שלי אמר לי שזה כביכול אולי מחרדות מסויימות,לפעמים הגוף נכנס לפאניקה כזו או אחרת וכזה דבר יכול לקרות,ואני האמנתי לו כי קראתי בעבר על מקרים כאלה שהשיער למשל כולו מפניקה יכול לנשור או להפוך ללבן. בקיצור ניסיית בכל זאת ללכת לרופאת עור,רופאה ששמעתי שהיא ממש טובה, והיא אמרה לי שהוא טועה,שכחתי את השם של האבחנה שהיא אמרה לי זה היה משהו כזה מסובך קצת, בשורה התחתונה היא אמרה לי שהשיער יחזור אבל אי אפשר לדעת מתי זה יכול לקרות עוד חודש או שנה או אפילו 3 שנים היא הבחינה שגם השיער במקום ההתקרחות התחיל לצמוח אבל בצבע לבן בפיגמנט ההתחלתי שלו כנראה, היא נתנה לי משחה בשם Dermovate ointment ואני מורח אותה כל יום על האזורים הללו שיש את ההתקרחות. היא ציינה שהיא יכולה לתת לי זריקה גם של קורטיזון (נראה לי שזה קורטיזון תקנו אותי אם אני טועה במקרה) אמרה לי שזה מזרזר את צמיחת השיער באזורים הללו. סירבתי רציתי לתת לזה בצורה טבעית לצמוח. אבל העניין הוא שאני רואה שזה ממש לאט כל זה וזה פשוט משפיע על החיים שלי מבחינה חיצונית הן בעבודה ודברים כאלה. (העור שלי רגיש לגילוח אני תמיד עם זיפים ולכן זה בולט כל כך) הייתי רוצה לדעת ממכם אם אתם מכירים את מקרה כזה? אם כן האם זריקת קורטיזון אכן תהיה יעילה? אם יש דרכים אחרות לגרום לצמיחה להיות מואצת יותר. ..? וכמובן אשמח להמלצה לרופא\ה באזור המרכז שהוא טוב ויכול לתת לי את הזריקה הזו או כל דרך יעילה שאתם חושבים שתעזור לי. (ניסיתי ללכת לרופאה הזו שהייית אצלה אבל כל תור אצלה זה חודשיים-3,ואצלי זה ממש דחוף העניין הזה). תודה לכם.

19/09/2011 | 14:06 | מאת: מיכל לזרוביץ

קובי שלום רב, כנראה והמדובר באלופציה אראטה ,זוהי קרחת איזורית או מוקדית. נשירה זו של אלופציה אראטה יכולה להופיע בכל מקום אחר בגוף.יכול להופיע בזקן, בקרקפת, ריסים וכו'. המדובר במחלה אוטואימונית (כלומר הגוף מייצר נוגדנים נגד השיערות) ולעיתים מתפרצת על רקע של סטרס נפשי. אך לא ברור אם הסטרס גורם לזה או שהבעייה מכניסה את האנשים לסטרס... יש לעשות אבחון מסודר, האם יש חסרים כלשהם . בסוף הייעוץ והאבחו אפשר יהיה להתאים לך את הטיפול הספציפי שמתאים לך. הזרקות סטרואידים אכן יכולות לעזור לצמיחה כל זמן שמזריקים. כשמפסיקים להזריק הקרחת חוזרת. אינני עוסקת בהזרקת סטרואידים, מאחר ואני עוסקת ברפואה טבעית. הטיפול הטבעי יכלול: תזונה המכילה את המרכיבים שהשיער זקוק להם, מינרלים וויטמינים, חומצות אמינו וחומצות שומן חיוניות. קיימות גם תערובות של שמנים ארומאתיות המיועדות לבעיה זו שמורחים על האיזור שיכולות בהחלט לעזור.במידה ותרצה טיפול אישי ולא כללי דרך הפורום אשמח לעזור. בברכה, מיכל לזרוביץ N.D M.A אחות מוסמכת ונטורופתית, מומחית ברפואה טבעית 0546499302 www.ginko-natural.com

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים