פיגמנטציה במפשעה

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

11/09/2011 | 01:43 | מאת: יעלי

שלום... בעברי הייתי מאוד שמנה כעשר שנים ונוצרו לי כתמים כהים בין הרגליים, במפשעה עקב חיכוך מתמיד ושפשפות. אני דתיה ולובשת חצאיות. כיום אני רזה, וכבר אין חיכוך כזה אולם הכתמים מאוד מפריעים לי... שאלתי האם אפשר להעלים או להבהיר כתמים כאלו. תודה ושלום

12/09/2011 | 09:50 | מאת: מיכל לזרוביץ

יעלי שלום רב, יכול להיות כי המדובר ב- acanthosis nigricans המתבטאת בעור כהה יותר ואפילו שחור באזורים מסויימים (מפשעות, בית שחי וכו') , המרקם של העור שונה מהעור הרגיל ובדרך כלל יותר מחוספס. כדי לטפל צריך לבדוק ולהתרשם בעין בלתי אמצעית בברכה, מיכל לזרוביץ N.D M.A אחות מוסמכת ונטורופתית, מומחית ברפואה טבעית 0546499302 www.ginko-natural.com

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים