מולוסקום בכל הגוף

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

16/04/2007 | 07:55 | מאת: גליה דהן

שני בניי בי 7 - 9 נדבקו במחלת המולוסקום יבלות וירליות. התפוצה של היבלות היא על פני כל הגוף. משיחות עם רופאת עור אני מבינה שזו מחלה חשוכת מרפא ורק הגוף יכול בעצמו לנטרל את הוירוס אחרי כמה שנים. בשבוע שעבר בעת ביקור בבית החולים בילינסון שמעתי מאחת האמהות בחדר ההמתנה כי בנה סובל כבר 3.5 שנים מהיבלות בניגוד לדיעת הרופאים שזו מחלה החולפת תוך שנתיים שלוש באופו עצמאי ? בניי לא יכולים לעבור הסרה בחנקן בגללל היקף היבלות שמכסה אזורים נרחבים ולכן הומלץ לנו לא להסיר כי מימלא היבלות יופיעו שנית ממוקדים אחרים שישארו פעילים. האם יש משהו שאפר לעשות בכל זאת ? מה דעתכים על רפואה משלימה שאנחנו כבר 3 חודשים בהומאופטיה ואין שום שיפור בנתיים. נשמח לקבל עיצה מכל מי שיוכל לתרום. גליה של עומר ושגיא

16/04/2007 | 19:33 | מאת: מיכל לזרוביץ

גליה ערב טוב כמו שאת יודעת מדובר במחלה מדבקת מאד, אך חולפת מעצמה ללא טיפול. לעיתים מולוסקום יכול לגרום לגרד אם כי זה לא שכיח. יש לדעת כי טיפול באמצעות חנקן נוזלי יכול לגרום לכתמים חומים. מכיון שהמחלה חולפת מעצמה ללא טיפול, אין הכרח לטפל, וניתן להסתפק בהמתנה סבלנית עד היעלמות מוחלטת של הנגעים. ניתן בהחלט לעזור על ידי טיפול נטורופתי טבעי ,בטיפול טבעי יכללו: תערובות ארומטיות וצמחי מרפא בעלי פעילות אנטי וירליות /או צמחי מרפא אנטימיקרוביאליים (לבחור מתוכם את אלו שהם אנטי ויראליים) ועשויים להקל גם על הגרד במידה וקיים. טיפול ברפואה הקונבנציונלית יכלול: תכשירים מקומיים כולל שימוש בחומרים כימיים כמו חומצה טריכלורואצטית, קנתרידין, פודופילין, חומצה רטינואית, קריותרפיה (=חנקן נוזלי יכול לעזור אך הוא לעיתים משאיר כתמים חומים), פעולות כירורגיות זעירות להסרת הנגעים. יש לדעת כי ניסיון לסלק נגעים אלו (למשל באמצעות חנקן נוזלי או מחט חשמלית) כרוך בכאב, זיהום משני , בצלקות ובסיכוי די סביר שהנגעים הנגיפיים יחזרו. לבריאות מיכל לזרוביץ N.D

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים