molluscum contagiosum

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

07/01/2007 | 11:34 | מאת: דנה

שלום. בני (כמעט בן 4) סובל מנגעים בפנים שאובחנו ע"י רופא הילדים ורופא עור כ- molluscum contagiosum. יש בעיה לצרוב את הנגעים כיוון שהם מופיעים באזורים רגישים באזור העין ( על העפעף ומתחת לעין). רופא העור הציע לי תרופה הומאופתית שלא ניתן להשיג בארץ, אלא רק להזמין דרך האינטרנט. שם התרופה: LAURICIDIN שאלתי היא האם מישהו שמע על התרופה הזו, האם היא בטוחה לשימוש בילדים, האם יש לה תופעות לוואי וכו'. אודה לכל איפורמציה. דנה

10/01/2007 | 20:42 | מאת: מיכל לזרוביץ

דנה ערב טוב אינני מכירה את התרופה מאחר ואינני הומאופתית. המחלה מדבקת מאד, אך חולפת מעצמה ללא טיפול. לעיתים מולוסקום יכול לגרום לגרד אם כי זה לא שכיח. יש לדעת כי טיפול באמצעות חנקן נוזלי יכול לגרום לכתמים חומים. מכיון שהמחלה חולפת מעצמה ללא טיפול, אין הכרח לטפל, וניתן להסתפק בהמתנה סבלנית עד היעלמות מוחלטת של הנגעים. קיימים מס' טיפולים אפשריים – המטרה להרוס את הנגע ולמנוע בכך את המשך פיזור הנגיפים. בטיפול טבעי ניתן לעזור באמצעות רפואה טבעית, אלו יכללו: תערובות ארומטיות וצמחי מרפא בעלי פעילות אנטי וירליות /או צמחי מרפא אנטימיקרוביאליים (לבחור מתוכם את אלו שהם אנטי ויראליים) ומקלים על הגרד. טיפול ברפואה הקונבנציונלית יכלול: תכשירים מקומיים כולל שימוש בחומרים כימיים כמו חומצה טריכלורואצטית, קנתרידין, פודופילין, חומצה רטינואית, קריותרפיה (=חנקן נוזלי יכול לעזור אך הוא לעיתים משאיר כתמים חומים), פעולות כירורגיות זעירות להסרת הנגעים. יש לדעת כי ניסיון לסלק נגעים אלו (למשל באמצעות חנקן נוזלי או מחט חשמלית) כרוך בכאב, זיהום משני , בצלקות ובסיכוי די סביר שהנגעים הנגיפיים יחזרו. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים