קומודונים

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

08/10/2006 | 16:54 | מאת: לימור

שלום רב, אני בת 34 ומאז שאני זוכרת עצמי סובלת מבעיות בעור . העור שלי מאד שמן ובלוטות חלב מפרישות המון המון שומן. ברצוני לציין כי ניסיתי המון סוגיי טיפול כגון רואקטן ורטאויט ודוקסילין וכמו כן ניקוי פנים באופן קבוע אצל קוסמטיקאית. לפניי כשבוע עברתי פילינג קריסטל ונאמר לי ע"י הקוסמטיקאית שהפילינג אמור לאזן את פעילות בלוטות החלב. אני כבר נואשת ומחפשת פתרון לבעיית הקומדונים. אשמח לקבל ממך ייעוץ

09/10/2006 | 19:27 | מאת: מיכל לזרוביץ

לימור ערב טוב בהחלט ניתן לטפל בבעייה .השלב הראשון של דלקת בלוטות החלב היא הקומודון השחור או הלבן. הקומודון מתהווה בגלל חסימה בחלק העליון של התעלה המפרישה סבום (חלב) רב ובגלל ייצור קרטין עודף וסתימת פתח התעלה. במצב כזה קיים שגשוג של החיידקים המזיקים ונוצר תהליך דלקתי, הנראה כראש לבן מלא מוגלה. כאשר החלק העליון של הקומודון חשוף לאוויר הוא מתחמצן ומשחיר ויוצר "נקודה שחורה". דלקת שאינה מטופלת, עלולה לגרום לנזק בתאים מסביבה ובהמשך לפצעי האקנה. בתופעה זו ניתן לטפל גם ברפואה הטבעית אך צריך קצת סבלנות. התוכנית כוללת הדרכה לניקוי פנים ובאילו חומרים, תערובות שונות, צמחי מרפא, טינקטורות וקרמים מיוחדים וכמובן שמנים אתריים בעלי תכונה מכווצת את הנקבוביות. וכמובן מידי פעם להוציא את השחורים. אם את מעוניין להכין פורמולה טבעית לניקוי למניעת התפתחות קומודונים שחורים: 1 כפית סבון צמחים נוזלי עדין 1 טיפת שמן אתרי עץ התה או טים (קורנית) לערבב לפני השימוש, לשים על הפנים ולאחר מכן לשטוף. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים