עור כהה בין הרגליים- יש טיפול?

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

14/12/2005 | 13:23 | מאת: שירן

ד"ר נכבד/ה שאלתי בעבר אך לא קיבלתי מענה.. אני אנסה שוב... מצפה לתשובתך.... אני בת 20 בילדותי סבלתי מהשמנת יתר ( גם כיום) כתוצאה מהשפשפות הרבות שנוצרו כתוצאה מזעה וחיכוך הרגלים , נוצר לי באזור שבין הרגלים ובין הטוסיק מעין עור כהה כזה (מראה לא נקי), אשר ממש בולט ומפריע לי. כיום אני ממש מקפידה על היגיינה וכל כך שלא יווצר החיכוך והשפשפות האדומות שהופכות לעור הכהה בסופו של דבר...אך הבעיה כבר קיימת . שאלתי היא,, האם ישנו טיפול לבעיה.. ? אולי משהו קוסמטי ? קילוף של העור, או חידוש התאים....? אם כן, אז איך זה נקרה במושג המקצועי? והיכן ניתן לעשות זאת ? ממתינה לתשובתך.. בתודה מראש...

16/12/2005 | 16:39 | מאת: מיכל לזרוביץ

שירן סביר להניח (אם העור חלק) שאכן מדובר בשפשפת ולכן כדי להימנע בעתיד אז יש צורך להוריד במשקל. האם הרקמה או הכתם השחור מחוספס? אם כן יש קשר להשמנה. אצל אנשים שמנים יש תופעה הנקראת היפראינסולינמיה (רמה גבוהה של אנסולין בדם), דבר זה עובד על העור כמו הורמון צמיחה ואז מצמיחים רקמה מחוספסת שחורה. אך בדרך כלל יופיע בבית שחי , בצדדי הצוואר . לתופעה קוראים Acanthosis nigricans. עוד פעם, כל זה נכון אם הכתם מחוספס. לגבי אבחון העור והתאמת טיפול תזונתי והורדה במשקל אשמח לעזור לך (כולל ניסיון להבהרה טבעית). אם את מעוניינת בטיפולים כימיים למיניהם או אחרים נסי במרכזים קוסמטיים. לבריאות ד"ר מיכל לזרוביץ . לבריאות ושנה טובה מיכל לזרוביץ

17/12/2005 | 12:30 | מאת: שירן

ד"ר לזרוביץ, תודה רבה על תשובתך המפורטת והעיניינית! הייתי מעוניינית לדעת כיצד תוכלי לסייע לי באיבחון העור ( הוא מעט מחוספס- קיים כבר הרבה שנים ) וסיוע בטיפול הבעיה. אשמח לקבל פרטים ... תודה שירן.

17/12/2005 | 12:32 | מאת: שירן

בנוסף רציתי לציין כי אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ( קראתי בפורום שרשמת שיש קשר להשפעתה על העור).. האם זה קשור? וכיצד הוא משפיע.?

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים