שאיבת חלב
דיון מתוך פורום הנקה
ילדתי לפני שבוע. עד עכשיו אני רק מניקה, אבל מניסיון רע שהיה לי עם בני הבכור שלא הסכים לקחת בקבוק ולכן הנקתי אותו עד גיל שנה + החלטתי שהפעם אני נותנת בקבוקים כבר מגיל שבוע. עם הבכור לא ממש שאבתי, ושכבר עשיתי את זה זה היה רק בשביל להפחית גודש. יש לי משאבה ואני רוצה להתחיל לשאוב אבל לא ממש יודעת מה לעשות עם החלב, איך לשמור אותו וכו'. צריכה דחוף הסברים על שמירת החלב במקרר ובמקפיא, איך, לכמה זמן, איך לחמם וכו'. (אני זוכרת שכשהייתי שומרת את החלב בבקבוק במקרר, כבר אחרי כמה שעות היה נוצר בתחתית הבקבוק צבע שקוף כזה לחלב ולכן מיד הייתי שופכת אותו). מחכה לתגובה מהירה. תודה נטשה
אני במקומך הייתי נזהרת להתחיל עם בקבוק כל כך מוקדם. הבן הגדול שלי קיבל בקבוק בגיל שבועיים פעמים בשלושה ימים והפסיק לינוק. נאלצתי להרעיב אותו כדי שיחזור לשד. עם בני הקטן התחלתי עם הבקבוק בגיל חודשיים (וזה גם מומלץ בטיפת חלב) ועכשיו הוא בשמחה אוכל גם מבקבוק וגם משד בלי להתבלבל. אני בד"כ נותנת בקבוק בלילה כדי שיישן טוב יותר ואז אני שואבת במקום להניק וישר נותנת לילד ולכן אין לי צורך לשמור אותו. אם יש עודפים אני ישר מקפיאה. חלב קפוא אמור להשמר כחודשיים שלושה בלי בעיה. במקרר החלב עומד כיממה לפי מה שאני יודעת, אך אני אישית לא ניסיתי יותר משלוש ארבע שעות.
שלום נטשה תנאי אחסון ומשך זמן אחסון :את החלב השאוב ניתן להשאיר בטמפ` החדר עד לארוחה הבאה בלבד זמן אחסון : 25 מעלות (חדר ממוזג בקיץ): 4 6 שעות 20 מעלות (חדר בחורף ): 8 10 שעות 15 מעלות (צידנית עם קרחום, ):10 24 שעות במקרר (במקום הקר ביותר, לא בדלת): 5 ימים מקפיא שהינו חלק מהמקרר בבית: 3 4 חודשים מקפיא חיצוני (DEEP FREEZER): שישה חודשים . חלב ששהה במקרר עד פרק זמן של מספר שעות ,ניתן להכניסו להקפאה . ניתן להקפיא את חלב האם בבקבוקי פלסטיק קטנים או בשקיות חד פעמיות, המיועדות להקפאה. כדאי להקפיא במנות קטנות הפשרה וחימום של חלב-אם קפוא אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל! אין להרתיח או לבשל חלב-אם. פעולות אלו יחסלו את ערכו התזונתי של החלב מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים לא מעל 60 מעלות. יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ויש תינוקות שישתו חלב-אם גם אם אינו חם, ואפילו קר מהמקרר. יש להשתמש בחלב שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב. אין לחמם שנית חלב שכבר חומם - באם לא נלגם עד תומו אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר. לאחר מס` שעות במקרר עשוי החלב להפריש גושי שומן. שלב זה הוא תקין ואין פירושו שהחלב החמיץ. לחלב שהתקלקל יש ריח חמוץ ויש לשפוך אותו מיד. בהצלחה נירית