הפשרת חלב קפוא

דיון מתוך פורום  הנקה

03/04/2006 | 15:30 | מאת: אלעד

נירית שלום איך מפשירים חלב קפוא? ואיך שומרים עליו לאחר שהופשר אם התינוק לא אכל אותו? תודה אלעד

05/04/2006 | 10:45 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום אלעד הפשרה וחימום של חלב-אם קפוא : אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל! אין להרתיח או לבשל חלב-אם. מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים – לא מעל 60 מעלות. יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ויש תינוקות שישתו חלב-אם גם אם אינו חם, ואפילו קר מהמקרר. יש להשתמש בחלב שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב. אין לחמם שנית חלב שכבר חומם - באם לא נלגם עד תומו אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר. לאחר מס` שעות במקרר עשוי החלב להפריש גושי שומן. שלב זה הוא תקין ואין פירושו שהחלב החמיץ. לחלב שהתקלקל יש ריח חמוץ ויש לשפוך אותו מיד. בהצלחה נירית

19/03/2009 | 20:16 | מאת: nirit

שלום! האם אפשר להוסיף לחלב קפוא חלב שנשאב והתקרר או לשמור בכלי אחר? תודה נאוה

מנהלי פורום הנקה