חזרה לעבודה
דיון מתוך פורום הנקה
שלום נירית בני בן חודשיים וחצי, שוקל 6 קילו בערך ובעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה. היום הוא יונק בלבד...וגם לפעמים אוכל חלב שאוב מבקבוק. אני מצליחה לשאוב חלב בכמויות קטנות בלבד (מקסימום 60 וגם בקושי רב). יש לי משאבה חשמלית של מדלה וניסיתי גם את המשאבה של יד שרה. בהמלצתך מפעם קודמת אני שואבת ומקררת. לאחר כמה שעות שואבת שוב ומקררת, לאחר השוואת טמפרטורות אני מאחדת (בטווח של עד 24 שעות). שאלותי הן : א. האם במתכונות זו אפשר להקפיא את החלב לאחר שאיחדתי את הכמויות? ב. איך אדע איזו כמות במנה אני צריכה להשאיר בהנחה שאני משאירה 3 מנות ל 9 שעות העדרות (כרגע אני מכינה מנות קפואות של 120) אשמח לתשובתך איריס
נירית שלום עוד שאלה קטנה בבקשה... אמא שלי תשמור על התינוק כשאחזור לעבודה ואני אביא לה את החלב השאוב (קפוא בהתחלה ובהמשך מקורר כשאשאב בכל יום ליום המחרת) אם היא יוצאת לטייל איתו היא יכולה לקחת את החלב בצידנית? הוא לא יתקלקל? אני מודאגת שהיא תהיה קשורה לבית ולא תוכל לצאת איתו לטייל בגלל האוכל.... תודה שוב איריס
שלום איריס מאחר וההמלצה היא לאחסן חלב שאוב במנות קטנות ,אם את מצליחה לשאוב בכל פעם 60 cc אין צורך לאחד את המנות אלה להכניס את החלב השאוב מיד לאחר השאיבה להקפאה . לתינוק בן שלושה חודשים מומלץ להשאיר בערך בן 120-150 cc חלב שאוב למנה . אם אימא שלך רוצה לצאת עם הבקבוק של החלב שאוב החוצה .אין בעיה לצאת, החלב יכול להיות בטמפרטורת החדר עד 5 שעות . בימים חמים מאוד מומלץ לשמור את החלב בצידנית קטנה( עם קרחום ) . עם ההגעה הביתה הכי חשוב לא להכניס את החלב הזה שוב לקירור . יש לתת אותו מיד עם האכלה הראשונה ולוודא שהוא לא חמוץ . בהצלחה נירית