הנקה ועבודה

דיון מתוך פורום  הנקה

28/02/2006 | 13:58 | מאת: רני

נירית שלום! יש לי תינוקת בת חודשיים , אני רק מניקה ב 1/4 אני חוזרת לעבוד ואני רק מניקה ורוצה להמשיך להניק בלי תוספות אחרות השאלה שלי 1) כיצד אני מגבירה את כמות החלב שכשאשאב יהיה לה מספיק לשלוש ארוחות אם זה אפשרי. 2) האם אפשר לשמור חלב במקרר וכמה זמן והאם ניתן להקפיא חלב ואם כן לכמה זמן ואיך לאחסן ? בבקבוק אוכל רגיל ? תודה

05/03/2006 | 10:53 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום רני אם במקום עבודתך יש אפשרות לשאוב . זה הכי אידיאלי , כך תשמרי על תפוקת החלב וגם תוכלי לספק לתינוקך חלב טרי כל יום , אם אין אפשרות כזאת , כדאי שתתחלי לבנות לך "בנק חלב" כבר עכשיו.כדאי שבנוסף להנקות תוסיפי שאיבה פעם או פעמיים ביום . בחרי לך שעה קבועה בשעות היום והתחיל לשאוב כל יום בשעה זהו . הגוף שלך יתחיל לייצר חלב עבור השאיבה ותוכלי לאחסן את החלב הזה לימים שתחזירי לעבודה . חשוב מאוד להשתמש במשאבה בעלת קושר יניקה גבוה ואם אפשר דו צדדית , ( זה מקצר באופן משמעותי את זמן השאיבה ). אני מצרפת הנחיות לאחסון חלב , חשוב מאוד לטעום את החלב ולהריחו לפני שנותנים לתינוק על מנת לשלול מצב של קלקול . וזה מה שנקרא " ללכת על בטוח " לגבי אחסון חלב להלן זמן אחסון הבקבוקים : 25 מעלות (חדר ממוזג בקיץ): 4 – 6 שעות 15 מעלות (צידנית עם קרחום, ):10 – 24 שעות במקרר (במקום הקר ביותר, לא בדלת): 5 ימים מקפיא שהינו חלק מהמקרר בבית: 3 – 4 חודשים מקפיא חיצוני (DEEP FREEZER): שישה חודשים . מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים – לא מעל 60 מעלות אוסר לחמם על הכריים ולא במקרו גל . חלב שאוב ניתן לאחסן בבקבוקי פלסטיק קטנים או בשקיות חד פעמיות המיועדות לאחסון והקפאת חלב שאוב , ניתן גם לאחסן בצנצנות זכוכית קטנות . כדאי להקפיא במנות קטנות . בהצלחה נירית

מנהלי פורום הנקה