ערבוב החלב

דיון מתוך פורום  הנקה

06/02/2006 | 02:16 | מאת: ציפי22

לאחר שאני שואבת את החלב ומאחסנת אותו במקרר בבקבוק זכוכית. אני מנערת אותו ומערבבת היטב לפני שאני מוזגת לבקבוק למנה הרצויה. האם מותר לערבב היטב את החלב אם או שזה עלול לפגוע בו? ואני מערבבת את החלב השאוב מזמנים שונים. יש בעיה בכך? אני מאחסנת חלב במקרר כשזה לשימוש ביומיים הקרובים לאחר השאיבה. כמה זמן ניתן לאחסן חלב שאוב במקרר? תודה לך.

11/02/2006 | 18:22 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום ציפי חלב שאוב ניתן לאחסון במקרר עד 5 ימים . על מנת לשמור על מקסימום הערכים התזונתיים של החלב כדי להימנע מלהתעסק איתו יותר על המידה ( הכוונה , הקפאה , הפשרה , חימום וערבוב .... ) ניתן לאחד מנות של חלב שאוב, אם תרצי להוסיף חלב שאוב לחלב שכבר הוקפא או קורר,קררי אותו במקרר ואז אחדי . אל תוסיפי כמות גדולה מזו שכבר הוקפאה או קוררה. כדאי לאחד מנות רק מאותו יום ( לא יאוחר מ24 שעות מהשאיבה הראשונה ) כדאי לאחסן במנות קטנות . עדיף תמיד לאחסן במנות של 50-60 CC ולא יותר על מנת שלא תאלצי לזרוק אם תפשרי ולא תשתמשי .כך תוכלי לשלוט על הכמויות שאת מפשירה ונתת . תמיד יש אפשרות להפשיר עוד,ולתת לתינוק אם הוא עדין רעב . בהצלחה נירית

מנהלי פורום הנקה