כמות שאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה

28/12/2005 | 11:39 | מאת: אביטל

שלום, בני בן חודשיים ושוקל בערך 4 קילו. אני מניקה אותו והוא יונק מציצי אחד חצי שעה בערך.(כל פעם אחר). אני מעוניינת לשאוב כי אני צריכה לצאת לכמה שעות ורציתי לדעת איזה כמות לשאוב כדי שהוא לא יהיה רעב. שאלה נוספת, איך מפשירים חלב שהוקפא בשקיות הקפאה. תודה מראש.

01/01/2006 | 15:22 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום אביטל הנוסחא לחישוב כמויות חלב שאוב: 150 מ"ל X משקל התינוק בק"ג לחלק למספר ארוחות ביממה. לדוגמא: תינוק ששוקל 6 ק"ג צריך 900= 150X6מ"ל ליממה. אם הוא אוכל כל 3 שעות, כלומר 8 ארוחות ביום זה יוצא הערך 110 מ"ל לארוחה. אם אוכל כל שעתיים כלומר 12 ארוחות ביום: 75 מ"ל בכל ארוחה אם בנך שוקל 4 קילו את צריכה להשאיר לו בממוצע 75 ccלכל מנה. כיצד מפשרים חלב ? אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל! אין להרתיח או לבשל חלב-אם. פעולות אלו יחסלו את ערכו התזונתי של החלב מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים – לא מעל 60 מעלות. יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ויש תינוקות שישתו חלב-אם גם אם אינו חם, ואפילו קר מהמקרר. יש להשתמש בחלב שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב. אין לחמם שנית חלב שכבר חומם - באם לא נלגם עד תומו אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר. לאחר מס` שעות במקרר עשוי החלב להפריש גושי שומן. שלב זה הוא תקין ואין פירושו שהחלב החמיץ. לחלב שהתקלקל יש ריח חמוץ ויש לשפוך אותו מיד. בהצלחה נירית

מנהלי פורום הנקה