נקודות שומן על הפטמות

דיון מתוך פורום  הנקה

01/12/2005 | 15:46 | מאת: קורי

אני עומדת ללדת בעוד כחודש (לראשונה). על הפטמות יש לי נקודות שומן קטנות רבות, שמשתחררות בלחיצה. הנקודות האלה היו קיימות גם לפני ההריון, והתרבו/התמלאו יותר במהלך ההריון. רציתי לדעת אם זה יוצא דופן ואם זה לא יזיק לאיכות החלב בהנקה. רציתי גם לדעת מתי אמור להיווצר אצלי חלב או מתי אראה פתח שדרכו החלב אמור להישאב. כרגע אין כלום - רק נקודות השומן המפוזרות באופן שווה על פני הפטמה. תודה.

03/12/2005 | 12:27 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום קורי יתכן ומה שאת מתארת הינן בלוטות על שם מונטגומרי הן מצויות בהילה ומפרישות חומר שמנוני בעל ריח מיוחד שמושך את תשומת לב התינוק. החומר שומר על העור וקוטל חיידקיים.( לא כדאי לפוצץ את זה ) החלב מתחיל להיווצר כבר בשבוע ה16 להריון ,זהו הקולוסטרום – החלב הראשוני. חלב זה מופרש בימים הראשונים לאחר הלידה. זהו נוזל צהבהב, עשיר מאוד בחלבונים ונוגדנים ומתאים בדיוק לצרכי הילוד הרך. יש נשים המתחילות להפריש ממנו כבר בהריון ואחרות רק עם הלידה . בקרוב כאשר תתחילי להניק תראי את פתחי צינורות החלב מפרשים חלב החוצה . לידה קלה ונעימה נירית

03/12/2005 | 14:48 | מאת: קורי

הבלוטות הרבות נמצאות על הפטמות וכמעט שלא על ההילה שסביבן. גם לא הרחתי ריח מיוחד מהשומן שניתן להוציא מהן. את בכל זאת חושבת שמדובר בבלוטות מונטגומרי?

19/02/2024 | 19:02 | מאת: בת 18 מיואשת

יש לי בלוטות בולטות כאלו כבר שלום שנים פלוס עכשיו, יש איך להפטר מהן? הייתי ואני עדיין מפוצצת אותן הרבה, זה גורם לנזק?

מנהלי פורום הנקה