חלב שאוב
דיון מתוך פורום הנקה
שלום, איך מפשירים חלב מוקפא? כמה זמן אפשר להחזיק במקרר חלב שאוב? חלק אומרים יומיים, עלון טיפת חלב אומר 8 ימים... תודה
שלום מרב שוני בהנחיות לגבי אחסון חלב קושר במיקום החלב במקרר , רוב ההנחיות מגיעות מארה"ב ששם המקפאים הם במקררים נפרדים וההקפאה שם היא עמוקה יותר ולכן ניתן לאחסן לזמן רב יותר . אני מצרפת הנחיות לאחסון והן הנחיות כלליות , חשוב מאוד לטעום את החלב ולהריחו לפני שנותנים לתינוק על מנת לשלול מצב של קלקול . וזה מה שנקרא " ללכת על בטוח " לגבי אחסון חלב להלן זמן אחסון הבקבוקים : 25 מעלות (חדר ממוזג בקיץ): 4  6 שעות 15 מעלות (צידנית עם קרחום, ):10  24 שעות במקרר (במקום הקר ביותר, לא בדלת): 5 ימים מקפיא שהינו חלק מהמקרר בבית: 3  4 חודשים מקפיא חיצוני (DEEP FREEZER): שישה חודשים . מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים  לא מעל 60 מעלות אוסר לחמם על הכריים ולא במקרו גל . בהצלחה נירית