חלב שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה

29/08/2005 | 12:49 | מאת: מרב

שלום, איך מפשירים חלב מוקפא? כמה זמן אפשר להחזיק במקרר חלב שאוב? חלק אומרים יומיים, עלון טיפת חלב אומר 8 ימים... תודה

30/08/2005 | 22:31 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום מרב שוני בהנחיות לגבי אחסון חלב קושר במיקום החלב במקרר , רוב ההנחיות מגיעות מארה"ב ששם המקפאים הם במקררים נפרדים וההקפאה שם היא עמוקה יותר ולכן ניתן לאחסן לזמן רב יותר . אני מצרפת הנחיות לאחסון והן הנחיות כלליות , חשוב מאוד לטעום את החלב ולהריחו לפני שנותנים לתינוק על מנת לשלול מצב של קלקול . וזה מה שנקרא " ללכת על בטוח " לגבי אחסון חלב להלן זמן אחסון הבקבוקים : 25 מעלות (חדר ממוזג בקיץ): 4 – 6 שעות 15 מעלות (צידנית עם קרחום, ):10 – 24 שעות במקרר (במקום הקר ביותר, לא בדלת): 5 ימים מקפיא שהינו חלק מהמקרר בבית: 3 – 4 חודשים מקפיא חיצוני (DEEP FREEZER): שישה חודשים . מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים – לא מעל 60 מעלות אוסר לחמם על הכריים ולא במקרו גל . בהצלחה נירית

מנהלי פורום הנקה