שאלות על חלב שאוב
דיון מתוך פורום הנקה
שלום, ממה שנאמר בפורום עלה שהדרך שבה חיממתי את חלב האם עד כה(הנחת הבקבוק בכלי עם מים רותחים וערבוב מפעם לפעם) היתה שגויה אני מתקשה להבין מדוע זה בעייתי שכן החלב עצמו לא מגיע לטמפרטורה גבוהה, אלא מתחמם באיטיות ולכן נראה לי שלא אמורה להתרחש דנטורציה של חלבונים. במידה ואכן נפגע הרכב החלב , האם ייתכן והילדה סובלת מחסר כלשהו? האם יש חשש שההקפאה וההפשרה פוגעת במרכיבים מסוימים ואם כן האם האכלה רק מחלב שאוב שהוקפא ומופשר (אגיע לכך עוד מעט) מספקת? בתי בת החודשיים ,אינה מוכנה לינוק (למרות מפגשים עם יועצת הנקה), ומקבלת רק חלב שאוב. ושאלה נוספת: כשאנחנו יוצאים מהבית עם בקבוקים וקרחונים בתוך תיק שומר טמפרטורה, אנחנו מתקשים לחמם את החלב, לא מצאנו פתרון מלבד לקחת כלי לחימום ותרמוס , זה הופך כל יציאה למסורבלת מאוד. בחנויות מצאנו רק מחמם חשמלי מה שלא פותר את הבעיה וגם זה מחמם ב - 8 דקות וזה הרבה זמן כשהבת רעבה.
שלום רז את עושה בסדר גמור !. הדרך שבה את מחממת את הבקבוקים הינה אחת הדרכים לחמם חלב שאוב . ניתן לחמם חלב שאוב על ידי הנחת הבקבוק בתוך סיר עם מים שחוממו מראש .( פשוט אל תנערי את זה ) אין לחמם חלב על הכריים או בתוך המיקרוגל - אבל זה לא המקרה אצלכם . אנחנו ממליצים להתעסק כמה שפחות עם חלב שאוב - הכוונה להקפאה , הפשרה , הקפאה חוזרת וכו .. כי במצב זה אכן החלב מאבד מערכו התזונתי . בכל מקרה חלב שאוב הינו טוב יותר מכל תחליף חלב אחר . אל דאגה ! נירית