חלב שאוב
דיון מתוך פורום הנקה
שלום, אני אמא טריה וחסרת נסיון...קניתי משאבה של מדלה מיני אלקטריק, ויש לי שאלות לגבי אחסון וחימום: היום בצהרים (בפעם הראשונה) שאבתי מעט ואחסנתי בבקבוק של המשאבה במקרר. האם אני יכולה להמשיך לשאוב במועד מאוחר יותר לתוך אותו הבקבוק שיש בו כבר קצת חלב או שעלי להעביר את החלב השאוב לבקבוק אחר ואז להוסיף אליו את החדש? ואיך מחממים? מרתיחים ואח"כ מקררים או שמספיק לחמם רק עד הטמפ' המומלצת? או שאולי לא צריך לחמם? (סליחה על הבורות...)
שלום ליאת ראשית מזל טוב . אם תרצי להוסיף חלב שאוב לחלב שכבר קורר או הוקפא ,קררי אותו במקרר ואז תוסיפי ,אבל ... אל תוסיפי כמות גדולה מזו שכבר קוררה . ואני אסביר - אם שמרת במקרר 50 cc ואת רוצה להוסיף לזה חלב שאוב חדש ,הכמות החדשה חייבת להיות פחותה מ50 cc להלן סיכום כללי של ההנחיות לאחסון והפשרת חלב שאוב : חלב ששהה במקרר עד פרק זמן של מספר שעות ,ניתן להכניסו להקפאה .את החלב ניתן להקפיא בבקבוקי פלסטיק קטנים או בשקיות חד פעמיות, המיועדות להקפאה. כדאי להקפיא במנות קטנות אין להפשיר או לחמם חלב-אם במיקרוגל! אין להרתיח או לבשל חלב-אם. פעולות אלו יחסלו את ערכו התזונתי של החלב מומלץ להפשיר את החלב הקפוא במקרר, אולם אם אין די זמן לכך אפשר לשים את הבקבוק תחת זרם מים חמימים, או בכוס של מים חמים לא מעל 60 מעלות. יש לחמם את החלב לכל היותר עד חום הגוף, ויש תינוקות שישתו חלב-אם גם אם אינו חם, ואפילו קר מהמקרר. יש להשתמש בחלב שהופשר בתוך 24 שעות, ואין להקפיאו שוב. אין לחמם שנית חלב שכבר חומם - באם לא נלגם עד תומו אפשר לשמרו עד הארוחה הבאה ואח"כ יש לזרוק מה שנשאר. לאחר מס` שעות במקרר עשוי החלב להפריש גושי שומן. שלב זה הוא תקין ואין פירושו שהחלב החמיץ. לחלב שהתקלקל יש ריח חמוץ ויש לשפוך אותו מיד. בהצלחה נירית