שאיבה

דיון מתוך פורום  הנקה

13/07/2005 | 15:34 | מאת: אמא של דביר

שלום שמי מירי ואני אם לדביר בן שבעה שבועות . מאז שנולד אני מניקה אותו הנקה מלאה. לפני כשלושה שבועות דביר החל לשבות רעב ואכל רק 5 פעמים ביום. השביתה ארכה כ-4 ימים. בהמלצת רופא ילדים ויועצת הנקה אחרי שבדקנו שהוא ממשיך להעלות משקל בימים אלו (להפתעתי הגמורה עלה כ-30 גרם בכל יום) המשכתי להניק. במקביל התחלתי לשאוב בהמלצת יועצת הנקה כדי לדאוג שלא תהייה ירידה בתפוקת החלב. מאז אני שואבת 50 CC ביום. מס' שאלות בנושא: א. האם כדאי להמשיך לשאוב ולהקפיא למלאי לזמן שני אשוב לעבוד? קראתי את החומר שמופיע באתר על שאיבה ואני מבולבלת... האם חלב שאוב פחות טוב? ב. איך הכי מומלץ לאחסן חלב? שקיות מדלה עלות כ"כ הרבה כסף והבנתי שהפייטקס לא מומלצות. ג. האם ניתן לשאוב, לשים את החלב במקרר ואחרי 24 שעות לשאוב שוב, לערבב עם החלב שהיה במקרר ולהקפיא יחד? אני שואלת כי אני רוצה להקפיא כמויות גדולות מ-50 ד. כמה CC חלב שאוב נותנים ליונק? האם ככל שהוא גדל הוא צורך יןתר CC? או שמה ממשיכים לתת אותה כמות? תודה מראש, מירי

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2005 | 22:34 | מאת: נירית אוליבקוביץ

שלום מירי איכותו של חלב אם היא הכי טובה כאשר היא מועברת ישרות לתינוק מהשד ,אך גם לחלב שאוב ערך רב, ובודאי אם את משווה אותו לתחליפים. ככול שהחלב עובר פחות "טלטולים " הקפאה-הפשרה-חימום וכו, נשמרים בו הערכים טוב יותר אם את מתעתד לצאת לעבודה בקרוב ואת כבר שואבת כדאי ,שתמשיכי בזה על מנת לבנות לך " בנק חלב " פרטי . הגוף שלך רגיל לייצר כמות חלב המספיקה גם להנקה וגם לשאיבה וכדאי לשמור על זה ניתן להקפיא את חלב האם בבקבוקי פלסטיק קטנים או בשקיות חד פעמיות, המיועדות להקפאה. כדאי להקפיא במנות קטנות , עדיף תמיד לאחסן במנות של 50-60 CC ולא יותר על מנת שלא תאלצי לזרוק אם תפשרי ולא תשתמשי .כך תוכלי לשלוט על הכמויות שאת מפשירה ונתת . תמיד יש אפשרות להפשיר עוד, לתת לתינוק אם הוא עדין רעב . אם תרצי להוסיף חלב שאוב לחלב שכבר הוקפא ,קררי אותו במקרר ואל תוסיפי כמות גדולה מזו שכבר הוקפאה קשה לדעת כמה חלב יאכל תינוק יונק בארוחה מסוימת , בממוצע רוב התינוקות יאכלו בן 120-60מ"ל 8-12 פעמים ביום . הנוסחה לחישוב היא: 150כפול משקל התינוק לחלק למספר הארוחות ביום . מקווה שעניתי לך על כל השאלות נירית

13/07/2005 | 22:45 | מאת: אמא של דביר

נירית ערב טוב ראשית תודה על התשובה. יש לי עוד שאלות בנושא: 1. אני מתעדת לחזור לעבודה רק עוד חודשיים, האם כדאי להמשיך לשאוב או שזה מיותר? 2. ובכלל.. איך היית מציעה לשמור את החלב? אם לא אמשיך לשאוב עכשיו אני רוצה לייצר לי בנק אבל שקיות מדלה ממש יקרות והפלייטקס הבנתי אינם מומלצות לטווך ארוך. 3. אם שאבתי ושמתי במקרר, האם אני יוכלה לערבב עם עוד חלב ואז להקפיא את שניהם יחד? שוב תודה!!! מירי

מנהלי פורום הנקה