מס' שאלות על הנקה לקראת החזרה לעבודה
דיון מתוך פורום הנקה
בתי בת שלושה חודשים ואני עומדת לשוב לעבודה בעוד חודש ויש לי מס' שאלות: 1. האם נכון שאשה מניקה מייצרת כמות מקסימלית של חלב ביום בסביבות 850-900 מ ואם זה נכון איך אני אמורה להתחיל להכין סטוק של מנות קפואות או מקוררות? 2. איזה כמות של חלב מומלץ להשאיר כמנה כשאני יוצאת לעבודה, שכן בתי לא אוכלת אותן כמויות בכל ארוחה. 3. מרגע שבתי החלה לאכול את המנה מהבקבוק ולא סיימה את תוכנו כמה זמן ניתן להמשיך ולהשתמש בתוכן? 4.
רינה שלום אישה מניקה מייצרת כמות ממוצעת של 850-900 cc ליום . אך ככול שהתינוק יונק יותר כך הגוף יספק כמות גדולה יותר של חלב , שדיים יכולים ליצר חלב שמספיק לתאומים ואפילו לשלישיות בתנאי שהם מקבלים גירוי מספיק מההנקה . אם בנוסף להנקה תתחילי לשאוב בשעות קבועות ,כמות החלב שלך תעלה ותאפשר לך לבנות " בנק חלב " פרטי . קשה לדעת כמה חלב יאכל תינוק יונק בארוחה מסוימת , בממוצע רוב התינוקות יאכלו בן 120-60מ"ל 8-12 פעמים ביום . הנוסחה לחישוב היא: 150כפול משקל התינוק לחלק למספר הארוחות ביום . אני ממליצה שתשאבי ותאכסני במנות קטנות וכך תוכלי לשלוט על הכמויות שאת מפשירה ונתת . תמיד יש אפשרות להפשיר עוד, לתת לתינוק אם הוא עדין רעב . אסור להקפיא שוב חלב שהופשר וניתן להשתמש בו לכול היותר עד הארוחה הבאה .