סטוקים של חלב וחזרה לעבודה
דיון מתוך פורום הנקה
היי, בתי כרגע בת 3 חודשים. בעוד כחודש אני חוזרת לעבודה, שלושה ימי עבודה בשבוע, אעדר מהבית 12 שעות בכל פעם. התחלתי לשאוב לפני כחודש וחצי כדי שיהיה סטוק בפריזר ויש כבר כמעט 3 ליטר. האם כדאי בימים הראשונים לתת רק את מה שיש בסטוק כדי לגמור לפחות את מה ששאבתי לפני חודש וחצי ע"מ שלא יזרק (עד אז כבר יעברו כמעט 3 חודשים מתחיל השאיבות) או לשלב עם החלב ה"טרי" שאשאב בעבודה? האם יש לזה משמעות מבחינה תזונתית/ חיסונית. (אני כמובן מתכוונת להמשיך להניק כרגיל כשאהיה בבית). ועוד שאלה: במידה ולא אעמוד בקצב השאיבות - האם עדיף לקראת גיל חמישה חודשים לתת תמ"ל כהשלמה או להתחיל במוצקים? אני יודעת שממליצים על התחלת מוצקים בגיל 1/2 שנה, אבל יש הרבה אלרגיות ואסטמה במשפחה ומעדיפה להמנע ממתן תמ"ל אם אפשר. (כל זה כמובן רק אם לא אצליח לשאוב מספיק) תודה מראש וסליחה על האורך!
שלום נעמה לדעתי אין הבדל בשימוש בחלב שהוקפא מבועד מועד לבן חלב שהוקפא לפני מספר ימים, אומנם החלב מאבד מעט ממרכיביו כשהוא בהקפאה , אבל הוא עדין יותר טוב מכל תחליף חלב אחר .מבחינה טכנית לדעתי כדאי להשתמש ראשית בחלב השאוב ששמרת בסטוק ( על מנת שלא תאלצי לזרוק אותו .)את החלב ששאבת בעבודה תשמרי להמשך הדרך . לגבי התחלת מוצקים לפני גיל 6 חודשים , הננחיה לגבי המתנה נעוצה בשלות מערכת העיכול. כמובן שזה לא חקוק בסלע וזו המלצה כללית. אם תינוקך נראה מתעיניין באוכל, מסוגל לשבת ומסוגל לאכול עם כפית - אולי הוא כבר יוכל להתחיל לאכול. אני ממליצה אם אפשר לנסות להמתין לגיל חצי שנה. אבל אם ברירה את צריכה לחזור לעבוד, סביר בעיני להתחיל עם מוצקים קצת קודם. אך שימי לב שאת מתחילה בהדרגה, כל מזון בנפרד, כדי לראות שבאמת אין אלרגיות. אני אאחל לך שתצליחי לעמוד במשימה