הקפאת חלב אם
דיון מתוך פורום הנקה
איך כדאי להקפיא ולהפשיר חלב אם?
פזית, הקפאה חלב אם: ניתן להשתמש בבקבקוקים או שקיות מיוחדות למטרה זו. השקיות הרגילות (ליינרס) הם לא מיועדות להקפאה אך בגלל המחיר האטרקטיבי יש שמשתמשות בהם. הכמות תלוי בגיל התינוק ודפוסי האכילה שלו. ניתן להקפיא לתקופה של 2-3 חודשים (תלוי ביעילות תא ההקפאה. ובמקפיא (מכשיר להקפאה עמוקה - נפרד מהמקרר) ניתן לשמור 6 חודשים. הפשרת חלב אם: רצוי להניח את הבקבוק או השקית בתוך ספל המכיל מים חמים. זהה עניין של כמה דקות ספורות. אין לנער בהתלהבות אלא בעדינות. ואסור בהחלט לחמם את החלב במיקרוגל.
האם ניתן לאחסן גם בשקיות רגילות ניילון של סנדביצ'ים?
לרוב לא. השקיות נקראות כתוצאה מההקפאה וההפשרה וחבל על החלב שנשפח! אין לי מידע לגבי העברת חומרים לא רצויים מהשקיות האילו אבל גם כדאי לחשוב על זה.