הריון והנקה
דיון מתוך פורום הנקה
אלן שלום, יש לי ילדה בת שנה וארבעה חודשים שעדיין יונקת ואני בשבוע שישי להריון. ברצוני להמשיך ולהניק גם במהלך ההריון ואולי אפילו אחרי הלידה הבאה. האם לקראת הלידה יופיע קולסטרום בחלב למרות שזו לא ההנקה הראשונית ואם לא אז איך ניתן לשלב בין שני הילדים היונקים?
היי איילת, למיטב ידיעתי, הקולוסטרום כן נוצר, סמוך ללידה, והתינוק החדש יקבל הכל. כמובן עד אז לעודד את ה"גדול" לאכול דברים אחרים - כי אחרי שהתינוק נולד אז הוא כבר יבין שהוא, בתור ה"גדול" מסוגל לאכול דברים אחרים , כאשר התינוק החדש לא מסוגל ולכן הוא יצטרך לקבל ציצי קודם. הרבה נשים מיניקות 2 ואפילו 3 בו זמנית.!!! קראתי היום על מישהי שיש לה 5 ילדים ותמיד במצב שהיא מיניקה 2!! בהצלחה אלן
שלום רב, באותו נושא- בני בן שנה וחמישה חודשים, עדיין יונק, פעם ביום ומס' פעמים בלילה. לדעתי אני שוב בהריון, שבועות ראשונים ביותר. נדמה לי שיש לי פחות חלב וטעמו השתנה כי בני מרגיש בשינוי למרות להיטותו להמשיך לינוק. שאלותיי: האם אין בעיה להניק בתקופת ההריון? שכן ליחששו לי (לא מניקות) שהחלב הופך לרעיל ?? והעובר יכול להינזק האם יש אמת או שהכל שטויות?? תודה.