האם זה בסדר להניק עד גיל גדול?
דיון מתוך פורום הנקה
שלום שמי אורלי אני אמא לארבעה ילדים מכיוון שאינני עובדת יצא לי להניק את כולם תקופות ארוכות (שנה פלוס) הקטנה שלי בת שנה וארבעה חודשים ועדיין יונקת מיכיוון שהיא כבר גדולה ומבינה אז כשהיא מסיימת לינוק מיצד אחד היא עוברת לצד השני וכך היא עוברת לה מצד לצד וזה כבר ניהיה משחק שהיא לא מוכנה להפסיק לשחק וכך זה יכול להימשך כשעה ארוכה, כאמא לארבעה ילדים אני לא ממש יכולה להרשות לעצמי לשכב כל היום ולשחק לכן חשבתי להפסיק להניק. היא כמובן אוכלת גם אוכל רגיל ושוקלת יפה אבל היא לא לוקחת בקבוק או מוצץ. רציתי לדעת איך אפשר להפסיק בגיל כזה בהדרגה כי היא כבר ממש מבקשת לינוק לבד וגם האם זו טעות להניק עד גיל כזה גדול שהם כבר ממש מבינים ויותר קשה להפסיק
בתור אמא לשובב בן 12 חודשים בדיוק, בן שלישי (נולד בניתוח קיסרי), שמסרב להפסיק לינוק, אני חושבת שאין בכך פסול, הבן שלי ישן רק אחרי שהוא ינק (כמו מוצץ) הוא אוכל הכל (מזון מוצק וכו'), ובכל זאת קשה לי להפסיק להניק אותו. לדעתי להניק עד גיל שנה זה מכובד מאוד, למרות שאני אמא לשלושה ילדים (10,8 ושנה), אני מאוד שמחה שבחרתי להניק עד עתה, את האחים שלו הנקתי מכסימום 3-4 חודשים, וזהו. גם בגלל הידע והניסיון שיש לנו כאמהות לילדים בוגרים, מה שהיה מאוד חסר לי בילד הבכור, הסביבה לא ממש תמכה והסבירה בנושא ההנקה, במקרה שלי בבן הבכור פשוט החלב כנראה לא הספיק לו, שמעתי שבלידה ראשונה לא תמיד יש מספיק חלב. כיום עם כל המודעות להנקה ופרשת "רמדיה" לדעתי תרמה לא מעט לאמהות להניק. אני מוצאת שזה נותן קשר טוב לי ולבן שלי, הוא נראה פיקח ושנון עוד מזמן, החל לדבר בהברות ברורות בגיל 5-6 חודשים, חכם לדעתי, ומבין. אני חושבת שבגיל של הבן/בת שלך זה באמת קשה להפסיק, ולדעתי זה הרגל נוח גם לאמא. במקרה שלי הבן שלי נרדם כך, ניסינו אפילו יחד עם בעלי להשכיב אותו לישון בלי ציצי, ואז הוא נרדם, אבל קם כעבור שעה-שעתיים וחצי ורוצה לינוק, בלי זה הוא לא רגוע. אני גם "בבעיה" דומה לשלך. יש לי חברה שהיה לה בן שסירב להפסיק לינוק בן שנה ו- 3 חודשים, ומה שהיא עשתה בלית ברירה, כדי שיהיה גם לה קל, היא פשוט לקחה את עצמה ונסעה ליומיים מחוץ לבית, למרות הקושי כשהיא חזרה הוא לא ביקש יותר הנקה. חוץ מזה, אני חושבת שגם צריך את עזרת הבעל בהפסקת ההנקה, ולהתמיד. גם אם זה נראה קל, זה לא קל לא לאמא ולא לתינוק. בכל אופן זו חוויה כ"כ יפה ומהנה שאני ממליצה בתור אמא מנוסה לכל אמא, לא לוותר, ולהניק, גם אם חוזרים לעבודה, תמיד אפשר להשאיר קצת "אמא בבקבוק" לסבתא או מטפלת. כמו שאומרים תינוקות הם לא עגלים (צאצאים של פרות), למה שיסכימו לשתות תחליפי חלב?
כאמא שמיניקה כרגע תינוקת בת שנה + 7 חודשים שמסרבת להפסיק לינוק, מתי שרק מתחשק לה, כשמשעמם לה, כשהיא עיפה, ביום, בלילה - אני כבר מותשת ואני מייחלת שתפסיק לבד כשהיא תיכנס למעון בפסטמבר (אני לא עובדת והיא לא יודעת מה זה בקבוק או מוצץ) עד עכשיו נהנתי מההנקה, אך אני מוגבלת לחלוטין !!! ואני לא מוכנה לתת לה לבכות או להיעלם לה מהבית ע"מ שתיגמל מההנקה . שמעתי שזה קורה לבד והם גומלים את עצמם, אז אני מאחלת לשתינו שזה יגמר ככה בנוסף, אני ממליצה לאמא שמחליטה להניק, במיוחד לאלה שאינן עובדות, לשלב לפחות פעמיים ביום גם בקבוק, ע"מ שתהיה אלטרנטיבה אחרת, במידה והיא תרצה להפסיק להניק .