חלב אם שהתקלקל
דיון מתוך פורום הנקה
שמתי את החלב השאוב במקרר לפי הכללים ולאחר 4 ימים רציתי להשתמש בו, אך היה לו ריח וטעם של חלב מקולקל . רציתי לדעת איפה יכולה להיות הטעות, איך קורה דבר כזה? פשוט פעם ראשונה ששאבתי ושמרתי במקרר ? תודה רבה מראש
שלום רב, לדעתי אכן החלב פשוט התקלקל (גם אני תמיד טועמת לפני שאני נותנת לבונבונה שלי). עד כמה שידוע לי ניתן להחזיק במקרר עד 4 ימים (ולא יותר) על מנת שלא יתקלקל, ואשמח שאלן תתקן אם אני טועה. יאלה ביי.
היי איריס ומירי, קודם כל תודה לך מירי על זה שאת עונה לבנות! לגבי חלב אם שאוב במקרר, ההנחיות הן שחלב אם נשמר במקרר עד שבוע ימים!!!!! אבל יש כמה הסתייגויות, א) תלוי בכמות. אם הכמות היא קטנה אז בתוך הבקבוק יש הרבה אוויר ואני חושבת שזה מה שמקלקל את החלב. אם הבקבוק היה מלא, הוא נשמר ליותר זמן. ב) תלוי במקרר. יש חדשים ויש טרנטות. חדש יהיה יותר יעיל מבחינת הטמפרטורה. זה גם יכול להשפיע. לכן, למרות ההמלצות, אני נוטה להגיד שהחלב נשמר כ-4-5 ימים, אם הבקבוק מלא, ופחות אם יש כמות קטנה שנשמרת. שבת שלום!! אלן