שאיבת חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

23/02/2004 | 18:35 | מאת: תמר

אלן שלום, בני בן 3 חודשים יונק מצוין ועולה יפה במשקל, לפעמים גם מקבל חלב שאוב בבקבוק ללא בעיה. לקראת חזרתי לעבודה התחלתי לשאוב חלב ולהקפיאו. יש לי מספר שאלות, אשמח אם תוכלי לענות לי עליהן: 1. כמה זמן ניתן לשמור חלב במקפיא? 2. כיצד יש להפשירו- בקערת מים פושרים? במקרר? בחוץ? 3. כמה זמן ניתן להשאיר חלב לאחר שהופשר במקרר או בחוץ? 4. אני שואבת כמות משתנה, בד"כ 50 מ"ל או 100 מ"ל, האם ניתן להפשיר 2 שקיות שנשאבו בתאריך שונה ולערבבן ביחד באותו בקבוק כדי שהכמות תהיה גדולה יותר? (נניח שקית של 50+ 100 שנשאבו בתאריכים שונים), או לתת כל כמות בנפרד? 5. בהמשך לשאלה הקודמת, האם אפשר לתת כמות מסוימת וכאשר היא נגמרת להוסיף לאותו בקבוק כמות חדשה משקית אחרת? 6. כמה פעמים ביום מומלץ לשוב? תודה, וסליחה על אורך השאלה יש אצלי הרבה "בלגן" בנושא.

24/02/2004 | 14:03 | מאת: אלן שיין

היי תמר, 1. חלב נשמר במקפיא 2-3 חודשים. 2. ניתן להפשיר בספל או כערת מים חמים. 3. ניתן לשמור על חלב במקרר עד שבוע ובחוץ כ-6-8 שעות. 4. אם שתי הכמויות נשאבו בתאריכים קרובים אז ניתן לאחד אותם. אם לא בטוח או הרבה זמן עבר ביניהם והתווח הוא גבולי, אז הייתי משאירה אותם בנפרד. 5. אם החלב מיועד לאותה ארוחה אז אפשר להשתמש באותו בקבוק. 6. אם הכוונה שלך כמה פעמים לשאוב כאשר את נמצאת בעבודה אז כל 3 שעות רצוי. אך אם זה לא מתאפשר אז אפשר פחות. רצוי לדאוג שלא יווצר גודש, ואם כן אז לשאוב. וברגע שאת מגיעה הביתה רצוי רק להיניק ולא לשאוב. התינוק הכי יעיל בשאיבת החלב. בהצלחה. אלן

24/02/2004 | 18:08 | מאת: תמר

תודה רבה על התשובה המפורטת!

מנהלי פורום הנקה