שאלה של אמא טרייה - בבקשה ענו לי!

דיון מתוך פורום  הנקה

17/01/2004 | 17:37 | מאת: שירה

שלום, י ש לי בן בן 10 ימים ששוקל 3.5 קילו. רציתי לשאול האם זה נורמלי שהוא כל הזמן רוצה לאכול, כמעט כל שעה? יש לי מספיק חלב אני חושבת לפי זה שהוא עושה 4-5 פעמים קקי ביום (גרגרים) וגם כשאני לוחצת אני רואה שיש כמות יפה של חלב. רק ביומיים האחרונים הוא החל לקום בלילה כל שעתיים, בדרך כלל הוא היה קם כל שעה והוא כמעט ולא ישן ביום, לפעמים פעם אחת לשעתיים ולפעמים כמה פעמים, כל פעם 20 דקות. הוא ישן מצויין עלי או יותר נכון לאחר הנקה עלי. מה גם שלפעמים הוא עושה סימנים של רעב בטירוף ואז כשאני מנסה להניק אותו הוא נרדם עם הפיטמה בפה. הרבה מנסים להגיד לי להוסיף לו אחרי כל ארוחה סימילאק - שאלתי היא האם זה נכון או שזו תופעה מוכרת אצל תינוקות שהם כך בשבועות הראשונים. אם הוא עולה יפה במשקל - האם יש צורך להוסיף? האם בעיית השינה משתפרת? תודה

18/01/2004 | 00:09 | מאת: לימור

הי שירה, קודם כל - המון מזל טוב ושיהיה לכם רק טוב... נראה לי שהכל בסדר וכולם מסביב פשוט מלחיצים מרוב רצון לעזור...אם הילד רגוע ויונק ויש חיתולים רטובים ואת רואה שהוא עולה במשקל אז מה עוד צריך? זה נראה לי מספיק "הוכחות" לזה שההנקה יעילה ומספקת...הבת שלי עוד מעט בת חצי שנה ויונקת בלבד ואני זוכרת שיש ימים שנדמה כאילו כל היום הם או ישנים או יונקים ופשוט צריך לזרום עם הרצון שלהם, לפעמים זה קצת מתיש אבל את תראי שבהמשך הכל מסתדר ומתאזן, מה שבטוח הוא שאין כל צורך להעמיס עליו תחליפים למיניהם... לגבי השינה - לכל ילד יש אופי וטמפרמנט משלו ובנך עוד קטנטן ורוצה את הקרבה שלך כל הזמן , בעצמך ציינת שלעיתים הוא נראה רעב ומיד נרדם על הציצי - הוא רוצה פינוק וחום ונחמה והדבר היחיד שהוא מכיר כרגע זה אמא וציצי...בהמשך אפשר להציע מוצץ אבל לדעתי רק בגיל 5-6 שבועות, אחרי שההנקה מופנמת היטב ולא תיפגע, כי המציצה של מוצץ אחרת מיניקה. בהצלחה!

18/01/2004 | 08:04 | מאת: אנה

מזל טוב וכל הכבוד שאת מניקה!!! אל תוסיפי סימילאק, אין כל צורך - חלב מכיל בתוכו כל מה שצריך. הניקי אותו בכל פעם שהוא רעב אפילו אם נראה לך שההנקות קרובות זו לזו. תני לו לישון עליך או על אבא והסבים כל זמן שיש לכם כוח ורצון, הוא זקוק כעת לקרבה גופנית רבה ככל שניתן. לאט לאט הוא ייכנס לשיגרה ברורה יותר, ינק ויישן באופן מסודר וההנאה שלך תהייה רבה. המון בריאות וכייף.

18/01/2004 | 22:45 | מאת: אלן שיין

היי שירה, אין לי מה להוסיף, הבנות אמרו כמעט את הכל.!!! האינסטינקטים שלך פועלים ואת צודקת. אין כל צורך להוסיף חומרים מלאכותיים כאשר התינוק מתפתח כראוי. זה באמת לחץ מחוסר ידע מצד המלחיצים. אולי להם אין ניסיון בזה. 1) רוגע, 2) חיתולים רטובים ו-3) עלייה מתמדת במשקל מראים שהכל בסדר עם ההנקה. השינה זה דבר שמסתדר עם הזמן. לכל אחת הדרך שלו והשעות שלו אך בסופו של דבר, ישנים את הלילה. סבלנות, מסירות, והבנה יעזרו הרבה!! אלן

מנהלי פורום הנקה