שאיבת חלב
דיון מתוך פורום הנקה
אלן שלום ! בני בן חודשיים, אני רוצה להתחיל לשאוב ולהשאיר בקבוק פעם בשבוע כדי שאוכל לצאת בלעדיו, ובכדי להכין קצת "סטוקים" לקראת חזרתי לעבודה. ברשותי משאבת חלב מיני אלקטריק של "מדלה". ברצוני לשאול מספר שאלות: באיזה משעות היום הכי כדאי לשאוב? האם לפני/אחרי הנקה? האם צריך לעשות הכנה מיוחדת לפני השאיבה (עיסוי וכד')? האם ניתן לשאוב ולהשאיר במקרר למשך השבוע? בני אוכל יחסית הרבה, יונק בערך 15-20 דק', איך אדע כמה חלב עליי להשאיר לו בבקבוק? כיצד מפשירים חלב קפוא? איך אדע שהוא שבע כאשר הוא ניזון מבקבוק? אודה לך אם תוכלי לעשות אצלי קצת סדר בבלגן.
הי תמר, הבת שלי כמעט בת חצי שנה ונזונה רק מהנקה או חלב שאוב בבקבוק, אני אנסה לתת לך כמה עצות מניסיוני... חלב שאוב קפוא אני מפשירה כמה שעות מחוץ למקרר או בכוס מים רותחים אם אין זמן , אז זה לוקח בערך רבע שעה. לגבי כמה לתת - ביתי כיום אוכלת 200 מ"ל - תתחילי מ-120 ותראי מה התגובה , הכל עיניין של ניסוי וטעיה,מבקבוק גם ככה תמיד הם אוכלים יותר וזה תלוי כמובן בגיל ובמשקל של הילד.אני חזרתי לעבוד רק יומיים בשבוע כשביתי היתה בת 4 חודשים אבל כבר מגיל חודשיים וחצי בערך נתתי לה בקבוק בערך פעם בשבוע כדי להרגיל אותה , למזלי לא היתה לה שום בעיה עם זה (אני משתמשת בבקבוקים של BE FREE ). העצה הכי חשובה שיש לי היא שחייבים להתחיל להכין "סטוק" בפריזר של איזה 15 מנות ,אני הייתי קמה ב4-5 בבוקר אחרי כמה שעות טובות שהילדה לא ינקה ושואבת מנה ומקפיאה ואז הציצי היה מתמלא שוב בשבילה. גם היום אני שואבת רק בבוקר כשהחזה מלא ואז יוצא לי בין 200-300 מ"ל או כשאני חוזרת מהעבודה כי אין לי זמן לשאוב בעבודה...כמובן שבין ההנקות אפשר לשאוב כל פעם קצת אבל זה ממש איטי ומתיש , מה גם שאסור לערבב חלב בטמפ" שונות אז כל 40-50 מ"ל צריך קודם לקרר ואז להוסיף למנה שבמקרר , כמובן תעשי מה שנוח לך... ושוב- תקפיאי כמה שיותר לפני החזרה לעבודה, את תברכי על זה , ביחוד אם את חוזרת למישרה מלאה - זה מאד קשה לשאוב כ"כ הרבה אבל לצערי המדינה שלנו לא עוזרת לנו להמשיך להניק בזה שחופשת הלידה כ"כ קצרה... בהצלחה!
היי תמר, דברים אלה ועוד כתבתי בספרון. את יכולה להזמין אותו דרך הטלפון. כמובן לא אוכל לענות על הכל. גם את יכולה לחפש עם מנוע החיפוש כי דברים אלה עלו בעבר. בקיצור, את יכולה לשאוב מתי שטוב לך. אפשר להיניק מצד אחת ולשאוב בצד השני. אפשר לשמור על חלב אם (בקבוק די מלא) למשך שבוע ימים במקרר אבל אם את לא בטוחה שתעזבי אותו השבוע אז חבל על החלב. כמות בבקבוק תמיד הרבה יותר מאשר הכמות שהוא יונק. תשאירי כמות של 100 ומספר מנות של 50 בהקפאה. תמיד אפשר לשלוף עוד שקית. אבל חלב מחומם אי אפשר לשמור לזמן רב. אלן