דחוף!! לא מצליחה לעמוד בקצב!!
דיון מתוך פורום הנקה
היי אלן! בני בן שלושה חודשים וקצת, לפני שבועיים חזרתי לעבודה. כאשר הייתי בבית הייתי מניקה אותו הנקה מלאה, מדי פעם הייתי שואבת לו אם הייתי צריכה לצאת והייתי מצליחה לשאוב כמויות יפות ביותר, כיום בעבודה אני שואבת לו. אני שואבת כל 4 שעות (לפי זמן הארוחות שלו), אבל אני לא מצליחה לשאוב יותר מ- 100-120cc בקושי. כאשר ארוחה שלו מבקבוק כבר 180cc כך נוצר מצב שנתנו לו מטרנה... כי אני לא מצליחה לשאוב לו יותר מזה אפילו שאני מקפידה לאכול כמו שצריך ולשתות הרבה מים. אני משתדלת להיות רגועה בזמן השאיבה- כי אני יודעת שבזמן לחץ זה גם משפיע על כמות החלב אבל אני מעדיפה שהוא יקבל חלב אם שאוב כמה שיותר, מה לעשות????
לפני שאת יוצאת לעבודה תניקי אותו מצד אחד בלבד. ומהצד השני תשאבי. בעבודה תשאבי רק פעם אחת באמצע היום (בערך 5 שעות אחרי ההנקה והשאיבה בבית), משני הצדדים !! (את בטוח תגיעי ל180 מ"ל) כשאת מגיעה הביתה תניקי צד אחד ותשאבי צד שני. לפני השינה תניקי משני הצדדים (חשוב מאוד !! ) זה מה שאני עשיתי. את תראי שהכמויות שאת שואבת מספיקות לו לזמן שאת איננה. אני הסתדרתי ככה עד גיל חצי שנה (כשמתחילים לתת תוספות ואז הביקוש יורד...) בהצלחה :-)
שלום יפעת, לדעתי כדאי גם שתשאבי בסוף כל הנקה, אפילו שיצא לך 20 את תצברי את זה וגם תגדילי את הביקוש ואת כמות החלב שאת מייצרת. בהצלחה
הי יפעת, לדעתי כדאי שתשאבי לאחר כל הנקה, אפילו שיצא לך רק 20 תוכלי לצבור כמויות ולהגדיל את כמות החלב שאת מייצרת.
היי יפעת, השאיבות הם פחות יעילות כמו היניקה. גם התינוק אוכל יותר באמצעות הבקבוק (לא שהוא זקוק לכמות הזאת אלא זה יורד לו יותר מהר כך שהוא אפילו לא מרגיש!!) לכן את צריכה פתעום לייצור יותר עבורו. ההמלצות של הבנות טובות. את צריכה פשוט לשאוב יותר . אצל כל אחת ואחת זה פועל קצת אחרת אז לא תמיד מה שטוב לאחת מתאים לשנייה. אבל כדאי לך לנסות כדי למצוא את הפתרון. אפשר לנסות שאיבות כל 3 שעות כדי להוציא יותר. תיורטית זה אמור להגביר. בהצלחה. אלן