רציתי להזהיר את כולן
דיון מתוך פורום הנקה
שלום, רציתי להזהיר לגבי החלב השאוב מאחר וזרקתי המון שקיות. שמרתי במקרר חלב שאוב ואחרי 12 שעות הוא היה ממש חמוץ (כמעט הקאתי אחרי שטעמתי). אציין כי טעמתי את החלב כשהוא טרי וגם טעמתי חלב מופשר שהוקפא מיד לאחר השאיבה. בנוסף המטפלת חיממה חלב שאוב והילד לא כל כך אכל אז היא השאירה את זה בחוץ ואחרי שעה וחצי הגעתי וטעמתי את זה וזה שוב היה חמוץ (ודווקא הריח היה בסדר). הפשרנו שקית אחרת וטעמה היה טוב. בקיצור אני ממליצה לאמהות לנקוט ביתר זהירות עם החלב. אני שואבת ומיד מקפיאה (בלי לצבור במקרר, יש לי גם שקיות של 20 וגם זה מתגלה כשימושי), וגם בהפשרה, הנחתי את המטפלת, שזה יהיה כמה שפחות זמן באויר. אשמח לשמוע את תגובת אלן והאמהות עירית
היי עירית, תודה בעד ההתנסות שלך. מאוד חשוב להקפד על כללי האחסון. יש לליגת לה לצ'ה חוברת שניתן לרכוש במפגשים אצל המדריכות על אחסון חלב אם. ניתן לצבור אך רצוי לשאוב ולהקפיא. אחר כך לשאוב כמות נוספת - לקרר ואז להוסיף לקפוא. אצל כל אחת ואחת ההפשרה והאחסון משתנה, אך גם צריכים לדעת שלא כל חלב שיש ריח-הוא לא טוב. יש פירוק של שומנים שגורמים לחלב להריח כמו סבון וזה נראה כאילו מקולקל. לא תמיד הוא מקולקל. וניתן להאכיל אותו לתינוק. זמן טמפרטורה (בצלזיוס) מקום האחסון 4-6 שעות °C25 בטמפרטורת החדר 10 שעות °C 19-°C 22 בטמפרטורת החדר 8 ימים °C 0-°C 4 במקרר שבועיים טמפרטורה משתנה בתא הקפאה בתוך מקרר 3-4 חודשים טמפרטורה משתנה בתא הקפאה עם דלת נפרדת 6 חודשים או יותר °C 19- במקפיא (מכשיר נפרד) אילו ההנחיות המעודכנות. מקווה שזה עוזר אלן