להעיר תינוק בשביל לאכול מבקבוק
דיון מתוך פורום הנקה
שלום, חזרתי לעבודה לפני מספר ימים. אני מניקה באופן מלא. בני בן שלושה חודשים והוא אצל מטפלת. יש לה חלב ששאבתי. ביומיים הראשונים הוא התעורר ורצה לאכול ואז עד שהיא חיממה את החלב (שכבר היה יחסית מופשר) לקח איזה 10 דקות והוא כבר בוכה רעב ועצבני ואז הוא אוכל כל כך מהר ונהיה לו גזים והרבה פליטות. בעקבות זה החלטנו שעדיף שהיא כבר תחממם את החלב לשעה המשוערת שהוא בדרך כלל קם ואז תעיר אותו בכדי שיקבל את הבקבוק מיד ויאכל בנחת. השאלה היא האם זה לא מזיק לו שמעירים אותו. מהנסיון, אם לא נעיר אותו אין לו שעה ממש מדויקת שהוא מתעורר ואני חוששת מלהשאיר את החלב בחוץ הרבה זמן או שכבר יהיה מחומם במשך הרבה זמן. יש לי נסיון עם חלב מקולקל שהשארתי במקרר פחות מ-12 שעות וטעמתי אותו והוא היה ממש ממש חמוץ. זרקתי 20 שקיות שהיו חמוצות. מה את ממליצה לעשות? תודה מראש עירית
הי עירית, אני לא יודעת למה כבר זרקת כ"כ הרבה חלב...אני שואבת ומקפיאה ובלילה לפני מפשירה את החלב 5-6 שעות בחוץ ומחזירה למקרר - החלב עדיין קר אבל לא קפוא.אני מכינה אותו לחמותי כבר בבקבוקים ואז לחמם אותו במים רותחים בכוס זה לא יותר מדקה או שתיים...חוץ מזה קרה גם ששאבתי בלי להקפיא ומנסיון שלי זה החזיק גם 3-4 ימים במקרר. לפעמים אפילו אם יש ריח קצת שונה זה עדיין בסדר, אם את לא בטוחה הכי טוב שתטעמי לפני, אני לא מאמינה שאם החלב לא טוב התינוק יאכל... איך שלא יהיה כל הכבוד,הבת שלי בת 5 חודשים ויונקת בלבד ולמרות שאני עובדת רק יומיים בשבוע זה ממש לא קל לשאוב כ"כ הרבה אז תחשבי איך את מקילה קצת על עצמך... בהצלחה , אמא של תמרי.
היי עירית, ממש דילמה. ניתן לחמם ולהשאיר בחוץ (במיוחד שהיום לא כל כך חם כמו בקיץ). חלב אם אמור להשמר בחוץ לפחות 6 שעות. זה שלחלב אם ריח או טעם חמוץ לא תמיד אומר שהוא מקולקל. זה קשור לפירוק השומנים לאחר הקפאה. אומרים שניתן לחמם את החלב עד לרתיחה (לא להרתיח) ואז לקרר ולהקפיא. אני לא כל כך אוהבת שמעירים תינוקות כי אם הוא באמצע שינה טובה הוא יתעורר מעוצבן. חלב אם לא צריך להיות מעוד חם ממילא, אלא טמפרטורת החדר. הוא לא יוצא חם מהשד! אלן