חלב שאוב בריח וטעם של סבון

דיון מתוך פורום  הנקה

17/11/2003 | 07:24 | מאת: חגית

לאחרונה הפשרתי חלב והיה לו ריח וטעם מוזר של סבון ,בתי התפתלה כל עת האכילה והיה ניראה כי לא נוח לה עם החלב 1. אם בכל זאת אכלה ממנו האם יש סיכון בכך ? האם הריח מעיד על כך שהוא מקולקל ? 2. ממה ניגרם הריח והטעם המוזר? איך למנוע אותו? האם יש סוג של שקיות שיכול לעזור? (הפשרתי חלב משקיות של מדלה ואני חושבת (לא בטוחה) שאז לא היה הריח בד"כ אני משתמשת באוונפלו , האם חלב שומני אומר שביתי מקבלת ריכוז שומן גבוה יותר? האם יש מזונות שגורמים לתופעה? האם כדאי לערבב אותו עם חלב טרי? (כששניהם באותה הטמפרטורה כמובן) קראתי באחת מתשובותייך ששווה להרתיח את החלב בטרם מקפיאים אותו האם הרתחה זו לא הורסת את המרקם של החלב?האם ההרתחה אחרי הפשרה תעשה את אותה הפעולה? יש לי ה מ ו ן חלב קפוא ואני מוטרדת שבסופו של דבר אאלץ לזרוק אותו , מה עושים ? תודה חגית

17/11/2003 | 20:16 | מאת: אלן שיין

היי חיגת, כל הכבוד על בית החרושת!! תמיד מומלץ להקפיא בכלים היועדים להקפאה. לא כל שקית מיועדת לזה. השקיות שידועות לי בטוחים להקפאה הם של מדלה וביילי. שאר השקיות מיועדות כ פנימיות של בקבוקים ולא להקפאה. אם לא כתוב ספציפי "מתאים להקפאה" אז זה לא מתאים. חלב מחומם או חלב מוקפא לא מזין כמו חלב טרי אבל עדיין פי כמה יותר מומלץ ומתאים לאכילה מאשר כל תמ"ל שתמצאי בשוק. (תמ"ל = תרכובת מזון לתינוקות) לגבי השומן, ברגע שמקררים או מקפיאים, יש הפרדה של החלב השומני מהחלב המימי. זה לא מצביע על כלום מלבד זה שבאותה שאיבה אולי היה חלב יותר שומני שהצלחת לשאוב. יש אזון יומי כך שאפילו אם החלב יותר שומני, יותר מאוחר היא יונקת ומקבלת חלב יותר מימי . זה לא מדע מדוייק שאפשר להגיד בדיוק מה ריכוז השומן בכל ארוחה ובדרך כלל יש אזון יומי כך שהטבע דואג שהתינוקת מקבלת בדיוק מה שהיא צריכה. אין סיכון בעד זה שהיא אכלה חלב שהריח לא הכי הכי. תנסי לבודד את הגורם - אולי באמת הכלי, ולא הייתי מערבבת את החלבים השונים כי אם זה לא טוב אז את גם עלולה לקלקל את החלב הטרי. אלן

18/11/2003 | 08:08 | מאת: חגית

הקפאתי בשקיות של אוונפלו זה בסדר? אם לא החלב כבר לא טוב?

מנהלי פורום הנקה