כאבים בשד
דיון מתוך פורום הנקה
אלן שלום אני אמא לתינוק מקסים בן חודש, שביום האחרון ינק רק מצד שמאל. בעקבות זה התפתח לי כאב בצד ימין שמלווה גם במין גוש בחזה מתחת לבית השחי. ניסיתי לשאוב מהשד אבל לא הצלחתי להפיק ממנו את הכמויות שיוצאות בדר"כ כשאני שואבת אחרי שלא הנקתי מה לעשות? תודה יובל.
היי יובלת אני מקווה שזה דבר זמני ותצליחי לחזור להנקה מצד זה כי היניקה ישאב הרבה יותר טוב משאיבה מכנית. בינתיים אפשר להניח את השדיים במים חמימים, לעסות אותו ולנסות לפרק את הגוש - סביר שזה הצטברות של חלב. אם חום הגוף עולה לך, אז זה כבר דלקת - המלצות לדלקת - קומפרסים קרים להקל את הנפיחות, שתייה מרובה, מנוחה ולהיניק לעיתים קרובות. אם לא עובר אז כדאי לפנות לרופא המטפל שימליץ. על אנטיביוטיקה עבורך. החלמה מהירה! אלן
שלום יובל, לי היו 5 פעמים דלקות שד במהלך ההנקה של בתי. בארבע מתוכן הדלקת עברה ללא צורך באנטיביוטיקה לאחר שתודרכתי עי' יועצת הנקה. בפעם החמישית זה לא עבד. אני חושבת שמה שהכי משמעותי הוא ההנקה התכופה כדי לגרום להתרוקנות של השד. בגיל חודש זה יותר פשוט כי ממילא ההנקה מלאה והם רוצים כל הזמן... גם חשוב להניק בכל מיני מנחים כך שההתרוקנות תהיה טובה מכל חלקי השד . בהצלחה, יהודית.