גמילה מהנקה
דיון מתוך פורום הנקה
יש לי ילדה בת שנה וחודשיים, אני מעוניינת לגמול אותה משום שיש לה 10 שינים וזה מאוד מכאיב לי ובנוסף לכך גיליתי שאני בהריון. הבעיה היא שהיא לא יודעת לקחת מוצץ או בקבוק... ההנקה משמשת בעיקר כהרגעה ולהרדמה... אשמח מאוד לקבל עזרה וטיפים מה לעשות במצבי. הייתי גם רוצה לדעת האם אי אפשר להניק בזמן הריון, האם זה יכול לגרום נזק כלשהו? תודה מראש יעל.
היי ראשית, אין כל בעיה להניק במהלך הריון תקין ואחריו, אלא אם יש בעיה רפואית ספציפית כגון צירים מוקדמים. כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה IBCLC ועם רופא/ת נשים התומכים בפועל בהנקה (אחרת הוא/היא כמעט תמיד ייעצו לא להניק - מתוך בורות). לגבי השיניים - מניסיוננו זה לא קל, אבל אפשר להיכנס לתהליך של הסברים והפסקת הנקה רגעית אם הוא נושך... זה מסתדר בסוף. זה נראה לי יותר פשוט וטוב להתמודד עם הנשיכות מאשר לוותר לגמרי על ההנקה בגללן. לבתי אביב יש שיניים מגיל 5 חודשים (היום בת שנתיים וחודשיים עם 20 שיניים) והיא עדיין יונקת במרץ. אמנם חטפנו כמה ביסים לאורך התקופה אבל בסה"כ זה הסתדר והפטמות עדיין במקומן... בהצלחה... גונן.
היי יעל, מסכימה לגמרי עם גונן. כרסום השד הוא לא פעולה של הנקה אלא משחק וניסיון. אם הוא רוצה לינוק הוא יעשה כך בלי להכאיב ואם כואב, זה דבר יותר התנהגותי ורצוי להציב את הגבולות. הצבת גבולות היא פעולה שנעשאת עם הרבה אהבה והבנה ובעדינות. כאשר יש נשיכות פשוט מפסיקים את ההנקה. מיישרים ומסבירים שזה כואב לאמא. המשך נעים - יותר קשה לגמול מאשר לחנך - אולי. אם תחליטי בכל זאת לגמול אותו אז אני ממליצה בחום שתתקשרי למדריכות לה לצ'ה - 1-800-350-440 קו תמיכה הממומן על ידי שילב - שיחת חינם. בהצלחה! אלן