נוגדנים בחלב הקפאה והרתחה-זוית ביולוגית

דיון מתוך פורום  הנקה

15/01/2003 | 20:10 | מאת: שרי

שלום, קראתי את הדיון לגבי השפעת הקפאה על נוגדנים בחלב. היות ואני ביולוגית, רציתי להוסיף את דעתי. כאשר אנו שומרים נוגדנים לצורכי מחקר אנו לא מקפיאים אותם היות וההקפאה גורמת להרס הפעילות. למה? חלבונים הם למעשה שרשרת של מולקולות הנקראות חומצות אמינו, כל חלבון מיוחד גם ברצף חומצות האמינו מהן הוא עשוי וגם בצורה בה השרשרת מקופלת. אם נשבור את השרשרת או אם נשנה את צורת הקיפול נאבד את הפעילות. הרתחה משנה את הקיפול של השרשרת (במונחים מדעיים: דנטורציה), לגבי ההקפאה אני מניחה שהבעיה היא יותר שבירה של שרשרת החלבון על ידי גבישי המיים הנוצרים, אך אני לא בטוחה - אולי גם כאן דנטורציה. בכל אופן נוגדנים הם חלבונים ולכן הם מאבדים את פעילותם במהלך הקפאה או הרתחה. מה אני עושה? אני שואבת חלב (שתי מנות) במהלך יום העבודה ומקפיאה (כדי שלא יתקלקל) אך אני שואבת מנה עד מנה וחצי נוספת בבוקר לאחר ההנקה ושולחת למטפלת בלי להקפיא כך שבמנה הזו יש נוגדנים וחומרים פעילים נוספים. נ.ב. קירור במקרר או חימום בתוך מיים פושרים לא הורס את הנוגדנים.

15/01/2003 | 21:37 | מאת: אלן שיין

היי שרי, תודה רבה על המידע המעניין ביותר. אני בטוחה שזה יעזור לאמהות להבין יותר טוב. א

מנהלי פורום הנקה