תינוק שאוכל כל היום ולא ישן

דיון מתוך פורום  הנקה

07/01/2003 | 18:11 | מאת: רוני

לי יש תינוק בין 3.5 שבועות. ביומיים האחרונים הוא כל היום ער ויונק. כל שעה הוא רוצה שד אחרת הוא עצבני ובוכה. כמו כן הוא ממעט לישון ביומיים אלו. היום ישן רק שעתיים מהבוקר וכל שאר הזמן היה ער וחסר מנוחה. אני רואה עליו סימני עייפות (הוא מפהק כל הזמן ומשפשף את עיניו) אבל הוא פשוט לא נרדם ולא מוכן שיניחו אותו בעגלה/עריסה. לא נראה לי שהוא סובל מכאבי בטן. מה אפשר לעשות? האם יכול להיות שאינו מקבל מספיק חלב לפתע לאחר 3 שבועות ולכן כל הזמן רעב ולא ישן? האם במקרה כזה מומלץ להוסיף תמ"ל? אציין שבשבועיים הראשונים לחייו היה יונק כל שעה וחצי-שעתיים ועלה כ-300 גרם בשבוע. איך אפשר להרדימו? (שינה הרי חשובה להתפתחות הנוירולוגית שלו) תודה

07/01/2003 | 20:00 | מאת: מאיה

אני ממש משוכנעת שאלן תסכים איתי ותוסיף, אבל נראה לי שמדובר ב"קפיצת גדילה". בימים אלו (בערך בין יומיים עד שלושה) התינוק מגדיל את תפוקת החלב והכמות שהוא אוכל ולכן מחובר כל היום לציצי בדרישה לעוד. לכן הוא גם לא ישן כמעט, פחות רגוע ופחות שבע. קחי נשימה ארוכה, תנוחי ותיכנסי למיטה ורק תניקי לפי דרישתו. עוד יום יומיים זה יחלוף. קפיצות נוספות בד"כ מתרחשות בדיל 3 חודשים (לפעמים גם חודשיים) ובגיל חצי שנה. נכון אלן?

09/01/2003 | 17:08 | מאת: אלן שיין

היי רוני ומאיה! אני בהחלט מסכימה איתך, מאיה שמאוד יכול להיות שהוא עובר "משברון קטן". אני מאמינה שהוא גם עושה באיזה שהו זמן במשך היום שינה רצופה אחד של כמה שעות ובזה כנראה מספיק לו בינתיים. נכון שהוא זקוק לשינה אבל תלוי גם איפה השינה הזאת. את מציינת שוהא לא רוצה עריסה או מיטה, ואני מאמינה לך-הוא מבחינתו לא רוצה כי קר שם ולא נעים כמו בחיקך. הוא ישן יותר טוב עליך ואת תנמנמי יותר טוב אם הוא ישן - אז אולי צריכים להבין ממנו שרצוי להשאיר אותו לידך. כל החיות היונקים בטבע מתקרבלים מסביב האם ואנחנו לא שונים. תינוק חייב את הביטחון הזה.

מנהלי פורום הנקה