חלב מוקפא לא טעים

דיון מתוך פורום  הנקה

08/08/2012 | 15:59 | מאת: אפרת

שלום. יש לי תינוקת בת שבעה חודשים ואני מניקה אותה. יש לי במקפיא שקיות של חלב שאוב שהבאתי תמיד למעון שלה. בשבוע האחרון היא בחופש, ונמצאת איתי בבית. שמתי לב שכל פעם שהפשרתי לה שקית וחיממתי בבקבוק, היא סירבה לשתות ואתמול, הרחתי וטעמתי את החלב והיה לו טעם מוזר וריח לא נעים, מזכיר חלב חמוץ. גם היום זה היה ככה וזרקתי את השקית. אני לא מבינה למה זה קורה. האם אני לא מפשירה נכון את החלב? אולי משהו בחימום? אשמח לשמוע מה יכולה להיות הסיבה לריח ולטעם המגעיל

10/08/2012 | 18:14 | מאת: עדי יותם

יכול להיות שכשהיא בבית איתך, היא לא מבינה למה היא צריכה להסתפק בחלב שאוב ומופשר כשיש טרי ובאריזה המקורית :) (אגב, גם הילדים שלי, שכבר גדולים, אניני טעם ומסרבים לאוכל מופשר מהפריזר ;) ). את יכולה להניק אותה גם בשעות שהיא רגילה לקבל בקבוק, כשתחזור לגן הגוף יבין תוך יומיים-שלושה ויפסיק לייצר בשעות אלה. את יכולה לשאוב חלב ולראות אם כשהוא טרי מהשאיבה היא מוכנה לשתות אותו. אם לא - יכולות להיות כמה סיבות לשינוי הטעם. חשוב להקפיד על שטיפה יסודית של הבקבוקים, כשהם מפורקים לכל חלקיהם (יש הורים שלא מפרידים בין הטבעת המחברת לבין פטמת הבקבוק, למשל). לייבש אותם היטב באוויר ולעקר מדי פעם. כדאי לשים את החלב בעומק הפריזר אך לא קרוב לדפנות - הגז שמשמש לקירור עובר בדפנות ולפעמים משנה את ריח החלב. אם לחלב ריח/טעם סבוני ("כמו חומר ניקוי", אמרה לי היום אמא), אפשר לחמם אותו עד סף-רתיחה לאחר השאיבה, ואז לקרר במקרר ולהקפיא (סף רתיחה = כשמתחילות להיווצר בועות בדפנות הסיר). בהצלחה!

מנהלי פורום הנקה