שאלה קצת מוזרה
דיון מתוך פורום הנקה
שלום וברכה, יש לי שני בנים. הגדול בן שנה וארבעה חודשים, הנקתי אותו בשילוב עם תוספות תמ"ל רק במשך חודשיים וחצי. הבן השני בן ארבעה חודשים ואני מניקה אותו כמעט הנקה מלאה פרט לבקבוק אחד ביום. כשהבן הגדול רואה שאני מניקה את הקטן הוא מנסה גם כן לינוק ממני...אך אף פעם לא ניסיתי לתת לו לינוק כי איני יודעת אם זה אפשרי עכשיו... בנוסף, האם אפשר לשאוב חלב אם ולתת לגדול? אציין שבני הגדול כבר אוכל ממש הכל ושותה מטרנה רק לפני השינה. האם זה הגיוני לשאוב לו מהחלב "של" הקטן(הרי הם לא באותו שלב)? או אולי לתת לו לינוק? תודה רבה על העזרה.
היי ליהיא, זאת בכלל לא שאלה מוזרה! כל אחד שעוברת את החוויה של לידת 2 תינוקות בטווח קצר בעצם עוברת אותה תהליך. תינוק בגיל הגדול עדיין בגיל ה"ינקות" והרבה אימהות מיניקה עדיין את ה"גדול" כאשר יולדות את הקטן. אין כל בעייה להציע לו כדי שהוא לא ירגיש מקופח. או שהוא יהנה או שאפילו לא יגיע לזה כי הוא רק מנסה אותך. זה קורה בדרך כלל עם גדולים יותר אפילו. שרוצים לבחון את האהבה והתייחסות של האימא. תינוק זקוק לחלב וכמובן החלב הכי מתאים הוא החלב שלנו. אז אם היית רוצה לשאוב לו בקבוק אחת ללידה במקום מטרנה הרווח כולו שלו. החלב בגיל הזה 4 חודשים כבר נחשב לחלב בוגר ולא משתנה כבר עם הגיל. אז זה מתאים לכולם. מעניין איך הגדול יגיב להצעתך לינוק. תיידעי אותי!! בהצלחה אלן
כמובן השאיבה וההנקה של תינוק גדול באים רק לאחר הנקת הקטן ולא על חשבונו. בברכה אלן
היי אלן, תודה רבה על העזרה אנסה לראות אם הוא באמת רוצה לינוק או שאשאב לו בקבוק ואתן לו אותו עם דייסה לפני השינה. אעדכן אוך בעזרת ה' בקרוב. שוב תודה.