כמות חלב

דיון מתוך פורום  הנקה

22/01/2012 | 21:11 | מאת: אמא בפעם הראשונה

שלום, יש לי תינוקת מדהימה בת חודשיים ו-11 ימים. היא נמצאת על הנקה מלאה מלידה (ינקה לראשונה כבר בחדר לידה). משקל לידה היה 3200 השתחררה 2970 ובגיל חודשיים שקלה 5100. היא עירנית, חייכנית, אוכלת כל 3-4 שעות כחמש פעמים ביום (בעקרון לפי הדרישה שלה, היו כבר ימים שבהם אכלה רק 4 פעמים), כל הנקה נמשכת בין 12 ל-24 דקות. בלילה ישנה כ-9 עד 10 שעות. לאחרונה יש לי הרגשה שאין לי מספיק חלב עבורה. בהתחלה היה לי המון חלב שאותו שאבתי והקפאתי (יש לי כמעט 3 ליטר חלב שאוב). עכשיו אני מרגישה שבסוף היום כמעט ואין חלב בכלל, ובהנקה שלפני השינה לפעמים יש לי הרגשה שהיא לא מקבלת מספיק, והיא עצבנית קצת בוכה, מתחברת ומתנתקת מהשד כל הזמן. היא כל פעם אוכלת רק משד אחד. מה אני עושה לא נכון? איך אפשר לעודד את יצור החלב. חשוב לי לשמור אותה על חלב אם גם כשאני אחזור לעבודה שזה לצערי עוד חודש וחצי ולכן אני צריכה להגדיל את הסטוק שלי לדעתי. המון תודה מראש וסליחה שיצא קצת ארוך.

22/01/2012 | 23:03 | מאת: אלן שיין

שלום לך תשאבי. ותניקי אותה משני הצדדים. אבל לא מיד אחרי צד ראשון. תניקי אותה מהצד הראשון - הפסקה - החתלה - לתת לה את הזמן של ערנות פאסיבית - ולחכות שוב לסימן שהיא מוכנה לאכול ורק אז להציע צד שני. תארי לעצמך אם היית מיניקה אותה עד כה משני הצדדים היה לך כמות חלב כמעט כפולה! זאת לא טעות אם הינקת אותה מצד אחד בלבד אבל לא פלא שאת מרגישה שיש פחות חלב. תנסי לתת לה משני הצדדים ואם היא לא לוקחת אז תשאבי מהצד השני. כך תגבירי את הכמות. איך שלא יהיה - מסביב לשלושה חודשים אנחנו מרגישה כאילו השדיים לא מלאים אבל זה מפני שהגוף מסתגל לכמות החלב הנדרשת לענות על צרכיו של התינוק - ולא יותר. בהתחלה אין איזון. זה שנדמה לך שאין מספיק לרוב זה בגלל התחושה שלך אבל התינוקות בדרך כלל מצליחים לקבל כל מה שהם צריכים. לפעמים זו העייפות שגורמת להם לבכות, להתנתק ולחזור לינוק. לפעמים זה דברים אחרים. את מכירה אותה ויכולה לבחון מה קורה. אם הבכי הוא כל היום זה מצביע על דברים אחרים - ואם זה רק בערב אז כנראה שזו עייפות או גזים. בברכה אלן

23/01/2012 | 09:38 | מאת: אמא בפעם הראשונה

קודם כל המון תודה על התשובה המהירה והמרגיעה. אבל אני קצת מבולבלת. א. לפי מה שאני הבנתי שהנקה איכותית היא הנקה ארוכה, ככה שהתינוק מגיע לחלב האחורי שהוא המזין יותר. אם אני אחליף לה צז באמצע זה לא אומר שהיא תקבל רק את החלב הקדמי הפחות מזין משני הצדדים? ב. החתלה צריכים לעשות באמצע ההנקה? אותי בבית חולים לימדו להחליף לפני, מה שהסתדר לי עם זה שהיא לפעמים נרדמת בסוף ההנקה. אז לעשות הפסקה יזומה באמצע? לרוב היא לא עושה הפסקות, היא יונקת רצוף. ג. זה לא שהיא יונקת רק מצד אחד תמיד, כל הנקה אני מחליפה לה צד, פעם ימין ופעם שמאל. אני אשאב יותר, כי תמיד הייתי שואבת בסוף היום כדי לוודא שיש לה מספיק במשך היום ורק האקסטה הוקפא. שוב המון תודה, והיום מצויין.

מנהלי פורום הנקה