טעם חלב שהוקפא
דיון מתוך פורום הנקה
שלום אלן, היום נתתי לבני בן ה- 4 חודשים בפעם הראשונה לשתות חלב שהקפאתי לפני כ-3 חודשים (עד עתה רק ינק). הוא אכל כ-120 מ"ל ב-2 פעמים ואף אח"כ ינק מעט ממני. לאחר מכן שאבתי את החלב שהצטבר אצלי והקפאתי לפעם הבאה. כששטפתי את הבקבוקים החלטתי לטעום מעט מהחלב. הטעם של החלב שהוקפא היה מתוק אך השאיר בי טעם לוואי לא נעים, גם הריח לא היה הכי נעים. כשטעמתי מהחלב שזה עתה שאבתי - טעמו גם היה מתוק אך ללא כל טעם או ריח לוואי. האם יכול להיות שטעם הלוואי נובע מזה שהחלב הוקפא והופשר? האם יכול להיות מצב שתינוק ישתה חלב מקולקל? כמה זמן ניתן לשמור את החלב מרגע ההפשרה ועד לסיומו? בעבר אמרת כי ניתן לשמור עד לארוחה הבאה. החלב הופשר בשעה 16:00 ובני סיים לשתות אותו סביב 19:30 - האם זה בסדר? מצטערת על מתקפת השאלות.... תודה מראש!
היי שרון, אני אישית לא סומכת על ההנחיות החדשות יחסית על שמירת חלב קפוא 3 חודשים. זה המקסימום ומי יודע אם אולי אצלך - במקפיא קצת פחות מעלות מאשר זה שעשו עליו את הבדיקה המדעית. אי אפשר לדעת. כשאומרים 2-3 חודשים - אני מאמינה שזה בתנאים מסויימים. אבל ליתר הביטחון לא הייתי נותנת חלב שהיה קפוא "על הגבול". מבחינת זמן ההקפאה. פחות מדאיג אותי חלב שהוא בחוץ עד 8 שעות. זה לא אומר שזה בהכרך מקולקל. ולא תמיד הריח מעיד על כך שהחלב הוא לא טוב. זה פשוט עבר תהליך - וגם תלוי במה הוא מוקפא - אם זו שקית או בקבוק - חומרים המומלצים להקפאה ולא שקית של פלייטקס למשל. (הן לא מיועדות להקפאה לטווח ארוך.) בברכה אלן
תודה אלן, אז את ממליצה לשמור חלב קפוא עד חודשיים? רצוי להשליך את כל החלב ששאבתי בתחילת אוקטובר? אני משתמשת בשקיות הקפאה של לנסינו LANSINOH. על גבי האריזה כתוב שהן להקפאה ממושכת. האם את מכירה? ממליצה? כמו כן, אם נניח החלב מקולקל - האם התינוק עדיין ישתה אותו או שהם מבחינים בכך ומסרבים? תודה! שרון