אוכל מוצק

דיון מתוך פורום  הנקה

29/11/2011 | 14:20 | מאת: חגית

שלום אלן, יש לי כמה שאלות בנושאים שלא ברורים לי עד הסוף.. 1. קראתי בפורום שאת אומרת שאוכל מוצק רצוי להתחיל מחצי שנה. האם הכוונה להנקה בלבד עד גיל חצי שנה או שאפשר להתחיל טעימות מכפית של מחית פירות/ירקות מגיל 4.5 חודש? 2. רציתי לדעת האם בהקפאת חלב אם התכונות החיסוניות נהרסות לחלוטין? 3. אני שותה חילבה להגברת תפוקת החלב, יש לך מושג כמה זמן אני אמורה לקחת את זה (חודש, חודשיים, כל עוד אני מתכוונת להניק) כי ברגע שהפסקתי לשתות את זה ליומיים שוב ירדה כמות החלב ואני מניקה משני הצדדים. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
30/11/2011 | 10:16 | מאת: אלן שיין

היי חגית, ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי ורוב גורמי הבריאות בכל העולם היא להיניק באופן מלא עד מחצית השנה הראשונה. זה לא קביעה לפי תאריך אלא להסתכל על התינוק לראות מתי יש סימנים שהוא מוכן לאכול מוצקים. אפשר להגיד שכמעט זה לא קורה בגיל 4 חודשים. לכן אין כל סיבה להכניס אוכל מוצק לפיו עד העלמות של רפלקס ההקאה (מסביב ל6 חודשים). זה נגד הטבע. טעימות של מחיות לא מוסיפים כלום לתזונת התינוק - אפילו לא בוחן מוכנות כי אכן זה לא נחשב אוכל מוצק - אם כי זה נוזלי יותר. אני בטוחה ששום דבר רע לא יקרה לו אם אכן נותנים אבל בגיל הזה דואגים לא לקפח את התינוק מחלב על חשבון טעימות אלה. ההגיון אומר לי שתינוק שלא מסוגל עדיין לשבת לא יכול לאכול בצורה אנכית....... לגבי חלב קפוא. יש תאים חיים שכמובן ערכם משתנים בהקפאה - אבל אם תינוק לא ניזון אך ורק מחלב קפוא אז אין מה לדאוג כי הוא מקבל לרוב חלב טרי המכיל את כל אבות המזון ועוד נוגדנים חשובים. איך שלא יהיה - גם חלב אם קפוא פי כמה יותר בריא ומועדף מאשר כל חלב פרה שיש בפורמולות. לגבי חילבה. אין עדיין ממש הוכחה מדעית שאכן זה עוזר למרות שהרבה נשים טוענות שכן. הדבר הבטוח שמניב חלב הוא הגירוי לשדיים. שימוש במוצץ מלאכותי לוקח מהגירוי הזה - הרי ייצר המציצה נברא אצל התינוק כדי שהוא ירצה לינוק ולא כדי להחליף את השד בגומי מלאכותי. אם תינוק ישן הרבה בלילות, משתמשות במוצץ מלאכותי, שואבות ונותנות בקבוקים במשך היום אז כל אלה הן הסיבות לכמות פחותה של חלב. זה לא נצון סטטי. את יכולה לשנות את הכמות בכל עת. תגביאי הנקות, או שאיבות וכמות החלב תוגדל בהצלחה אלן

מנהלי פורום הנקה