חלב שאוב

דיון מתוך פורום  הנקה

23/11/2011 | 14:00 | מאת: אמא

שלום, הבן שלי הוא בן 3 חודשים, מוזן מהנקה בלבד, התחלתי לשאוב חלב ולשים במקפיא,1) ידעתי שתרכובת החלב משתנה במשך הזמן ז"א שחלב ששאבתי החודש לא מורכב כמו החלב של לפני חודשיים או החודש הבא... האם זה נכון? 2)כמה זמן נשאר חלב במקרר אחרי שהורדתי מהמקפיא? (הפשרה איך אדע מה הכמות שהתינוק אוכל? אני לא רוצה לעמיס עליו וגם לא להפך..אני רוצה שיאכול מנה שלמה מספקת לא יותר ולא פחות. 3) איך להתנהג עם חלב שאוב כשאני מחוץ לבית ואין מקרר כדי שישאר טוב וזמין? האם יש טיפים בבקשה.. תודה מראש

23/11/2011 | 15:21 | מאת: אלן שיין

שלום לך הכל כתוב בספרון קטן עם כל הטיפים וההמלצות כולל טבלה על אחסון חלב שאוב. ניתן להזמין אותו כמובן קשה לי לכתוב הכל כאן. יש לך הרבה שאלות ואני מאמינה שיש עוד הרבה. אז כדאי לך "הנקה-להעניק מהרגע הראשון" עלות 35 שקלים - בטל: 03-6472411 אני אוסיף ואגיד שנכון שחלב שאוב מוקפא פחות "מזין" מאשר חלב טאי ישר מן השד - אבל זה עדיין - בכל מצב שהוא - פי כמה יותר בריא גם אחרי הקפאה ממושכת מאשר כל פורמולה! אז לא צריכים לדאוג מבחינת הערך התזונתי שלו. אין בכלל נוגדנים באבקות - כאשר אולי החלב הקפוא נפגע מבחינת הפעילות של הורמונלי והתאים החיים ונוגדנים. לגבי הכמות - זה מאוד אישי. לרוב זה נע מ-100 - 120 למרות שאוכלים פחות ביניקה אם כי הבקבוק מזרז את העברת החלב - הזרם יותר מהיר - אז גם כדאי להאכיל אותו באיטיות. גם בספרון מוזכר איך לעשות את זה כדי לא להכביד על התינוק. לרוב נשאר כמה ימים במקרר כולל יום ההפשרה. בתא הקפאה כ-3 חודשים..... בברכה אלן

מנהלי פורום הנקה