חלב שאוב
דיון מתוך פורום הנקה
היי אלן! ביתי בת 6 חודשים ועד היום יונקת הנקה מלאה כמובן שביחד אני מביאה לה טעימות מדי פעם... בימים האחרונים בהנקה האחרונה לפני השינה (בשעה שמונה וחצי בערב) נדמה לי שיש לי חוסר בחלב כיוון שאחרי מספר דקות של הנקה היא מתחילה לבכות וכשאני מנסה לסחוט מהשד לא יוצא חלב והיא מנסה לינוק שוב ושוב וכשהיא רואה שלא יוצא חלב היא מתחילה לייבב ולבכות...(מקרה זה לא קורה במשך היום אלא רק בארוחה הספציפית בשעה הזאת) כיוון שדאגתי שהיא תישאר רעבה אז יש לי חלב שאוב מאוחסן במקפיא למקרים חריגים שכאלה, אך כשהפשרתי את החלב במחמם הבקבוקים הרחתי את החלב לפני שנתתי לה אותו והיה לו ריח עדין של פליטה אז פחדתי לתת לה את החלב שמא הוא מקולקל?! בנוסף היו בו גם גושים לבנים שכשערבבתי אותו הם לא התמזגו למרקם אחיד. (יש לציין שהחלב היה כחודשיים במקפיא במקרר ואנחנו לא פותחים את המקפיא כמעט בכלל, ואני יודעת שחלב אם יכול להישאר במקפיא לפחות 3 חודשים.) שאלותי הם : 1. האם ייתכן שהחלב מקולקל או שזה הגיוני שלחלב יש ריח עדין של פליטה ?! יש לומר שטעמתי אותו אך היה לי קשה להחליט אם הוא מקולקל או לא בגלל שריח הפליטה בלבל אותי בדר"כ לחלב טרי שלי אין ריח כלל ויש לו טעם מתקתק. יש להוסיף שגם כשניסיתי לחמם חלב שהוקפא שבועיים היה לו ריח עדין של פליטה. 2. האם אני צריכה לזרוק את כל החלב השאוב שיש לי במקפיא אם לכולם יש ריח כזה ?! (כל החלב השאוב שלי מאוחסן או בבקבוקים של מדלה או בכוסות החד פעמיים של אוונט.) 3. האם הבת שלי היתה שותה את החלב גם אם הוא היה מקולקל או שהיא יודעת להבחין ביניהם?! תודה מראש!
היי אור, חלב אמור להיות במקפיא של מקרר בין חודשיים לןשלושה. זה תלוי ביעילות של המקרר. אני מהמרת שהחלב לא אכיל. תינוקות לא תמיד יבחינו אם חלב הא לא טרי. לגבי הבעייה הכללית - כמעט ואין מצב שיש חלב במשך כל היום ורק בערב פתאום "אין". אם את לוחצת על השד - תמיד תראי טיפות של חלב. התינוק מסוגל להוציא יותר ממה שאת יכולה. כמובן רצוי להיניק כבר משני הצדדים כל פעם כי אם הוא צריך עוד חלב אז הנקה משני הצדדים מכפיל את כמות החלב שאת מייצרת. אם תרצי-תוכלי לשאוב - כמה שתשאבי או תניקי יותר כך מתרבה כמות החלב. גם כאשר את מתחילה לתת טעימות זה לא מחליפ] ארוחה חלבית. תינוקות אמורים לאכול לפחות 5 ארוחות חלביות ביממה. בברכה אלן
קודם כל תודה על תגובתך... ומה עם כל החלב השאוב שיש לי במקפיא אני צריכה לזרוק את כולו ?! ואיך זה יכול להיות שגם חלב שהוקפא במשך שבועיים יש לו גם את הריח העדין הזה של הפליטה .... למיטב ידיעתי המקרר שלנו עובד מצויין אז למה כל מה ששאבתי נראה/נשמע מקולקל.....??