חלב במקרר וחלב קפוא
דיון מתוך פורום הנקה
שלום אלן בני אוכל חלב שאוב, העדפה שלי היא לתת לו את החלב מיד לאחר השאיבה, חלב שאינו אוכל אני שומרת במקרר או מקפיאה. שאלותיי הם: חלב שנשמר במקרר לאחר חומם לארוחה ונאכל בחלקו האם ניתן להחזיר למקרר ולחמם שוב? (החימום הוא עד טמפ' הגוף לכל היותר) את החלב קפוא אני מפשירה ע"י טבילה במים קרים במקרר האם ניתן להשתמש בחלב עד 24 שעות מהפשרה? (ידוע לי כי אסור לחמם חלב שהיה קפוא והופשר פעמיים) תודה
היי אתי, אין ממש חוקים בדוקים אלא כל אחד אומר משהוא אחר כאשר אין ממש הוכחות מדעיות בנושא. כדאי לתת חלב במנטות קטנות כי הגיוני שחלב שכבר עורבב עם רוק מהתינוק אולי פחות עמיד מאשר חלב שלא נגעו. לגבי הזמן - היינו אומרים שאפשר לתת חלב שכבר שתו ממנו רק לארוחה הבאה - אבל מי יודע מתי זה - אחרי שעה? אחרי 3 שעות אז את רואה כמה שזה באמת תלוי ביותר מגורם אחד. הולכים הרבה על פי ההגיון. אפ פעם לא שמעתי שאי אפשר לחמם חלב שהופשר פעמיים - אבל כן הגיוני שלא רצוי להקפיא בשנית חלב. כמו שלא מומלץ להקפיא אוכל =- בשר - אחרי ההפשרה. כמה פחות מתעסקים עם החלב הוא הכי בריא וטרי. כמובן כל חלב אם גם לאחר התעסקות פי כמה יותר בריא בכל פורמולה. מקוה שזה עוזר. בברכה אלן