הנקה בזמן מחלה
דיון מתוך פורום הנקה
שלום, בני בן שנה ושבעה חודשים חלה וכעת הוא משלשל ואתמול גם הקיא מס' פעמים, הוא מסרב לאכול ורוצה כל היום רק לינוק (וגם בלילה), האם עליי לדאוג שהוא לא אוכל מזון מוצק? הוא שותה בנוסף בקבוק מים (220 מ"ל) אחד ליום. שארלה נוספת, האם הנקה בזמן מחלה תזרז את החלמתו?
תני לו לינוק לפי מה שמתאים לו. יש עכשיו ורוס גועלי של הבטן עם התסמינים שציינת. רק באמת תדאגי לראות שיש לו מספיק שתן שלא ייתיבש. החלב שלך מכיל 90 אחוז מים ככה שזה יכול להסביר למה הוא מעדיף כרגע חלב. עוד נקודה היא שהחלה יחזק את מע' העיכול ואת פלורת החיידקים הטובים. החלמה מהירה מהירה.
נועה צודקת, החלב שלך הוא הדבר הטוב ביותר לתת לו במצב של מחלה. נכון שמעל גיל שנה החלב אמור לספק רק שלושים אחוז מהתצרוכת היומית, אבל אם זה רק זמני אין שום בעיה. יותר מזה התברכת בכך שאת עדיין מניקה, תארי לך שהוא לא היה אוכל כלום?
זה באמת ברכה שהוא יכול לקבל נוזלים ממך. גם אנחנו בתור מבוגרים לפעמים לא רוצים לאכול כאשר אנחנו חולים. הגוף דואג לעצמו להרפות ומתנקה. טוב שהוא מקבל את החלב. רפואה שלמה!!