הפשרת חלב מוקפא
דיון מתוך פורום הנקה
היי, ניסיתי להפשיר חלב שהקפאתי במקפיא מתחילת ינואר 2011. בדר"כ כשהייתי מקפיאה, זה היה יושב איזה יום במקרר,ואז כשראיתי שאין בזה שימוש,הכנסתי לשקית הקפאה. אופן ההפשרה כדלקמן: כ 24 שעות במקרר,ואז הוצאתי לתוך בקבוק ההאכלה לעוד מספר שעות כדי שיפשיר לגמרי. ריח החלב במקרר היה מוזר,והריח כשהוצאתי מחוץ למקרר היה ממש של חלב שהחמיץ. כ"כ חבל כי זרקתי כבר כ 400 CC. מה עשיתי לא בסדר? למה החלב החמיץ? אנא ייעצו לי מה דרך ההפשרה הנכונה או שבכלל לא הקפאתי נכון... תודה ויום טוב, רוני
היי רוני, אין ממש תשובה מדעית לגבי זה. א) תלוי בשקיות - האם הם עמידות להקפאה לאורך זמן. אלה של פלייטקס למשל טובות רק לשבועיים. ב) חודשיים זה הרבה זמן. אומרים שחלב נשמר בהקפאה חודשיים עד שלושה. נראה לי שהחלב הזה ממש על הגבול. זה תלוי ביעילות המקרר שלך. אפשר להפשיר ישירות בספל מים חמימים. אחרת זה רק עניין של הגורמים האלה שהזכרתי. בברכה אלן